Paroubek byl za důchodci i na letišti. Mluvil také se šéfem Budvaru

04.02.2012 17:36

Předseda NS-LEV 21 a bývalý premiér Jiří Paroubek se o víkendu ukázal na jihu Čech. V rámci ustanovení jihočeské krajské organizace strany se vypravil i za důchodci, a také si prohlédl českobudějovické letiště.

Paroubek byl za důchodci i na letišti. Mluvil také se šéfem Budvaru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek před sněmovnou

Národní socialisté – levice 21. století tak zvolili své sedmičlenné vedení. Do čela jihočeské krajské organizace byl zvolen šestadvacetiletý Tomáš Dvořák, jehož ve vedení doplnila nově zvolená místopředsedkyně Alena Kanděrová a místopředsedové Zdeněk Pachner, Václav Koubek, Martin Choc, Jan Kříha a Michal Kudrna.

„Jihočeská organizace národních socialistů patří v tuto chvíli mezi nejmladší ze stávajících pěti krajských organizací strany,“ uvedl mluvčí strany Sazima.

Ustavující krajské konference NS-LEV 21 v Jihočeském kraji se zúčastnil i předseda strany a bývalý premiér Jiří Paroubek. Návštěva druhého největšího českého kraje spojil i s prohlídkou domova pro seniory Máj v Českých Budějovicích, kde se seznámil se situací ohledně péče o seniory nejen ve městě, ale i v celém kraji. Seniorský dům Máj je jedním z nejdůležitějších na jihu Čech. Jako jedno z mála zařízení poskytuje i speciální péči pro lidi nemocné Alzheimerovou nemocí. Zřizovatelem zařízení je město České Budějovice.

Zajímal se o Budvar

„Jiří Paroubek zároveň navštívil ředitele pivovaru Budějovický Budvar Jiřího Bočka, o jehož odvolání podle některých informací usiluje ministr zemědělství Petr Bendl (ODS). Předseda národních socialistů vyjádřil řediteli pivovaru politickou podporu národně socialistických poslanců a vyjádřil své přesvědčení, že nesmí dojít k privatizaci pivovaru, anebo ke snížení hodnoty ochranných známek,“ řekl pro ParlamentniListy.cz mluvčí strany Tomáš Sazima s tím, že Budějovický Budvar patří mezi poslední klenoty českého pivovarnického průmyslu, a je jediný, který dosud ovládá stát.

Předseda NS-LEV Paroubek také navštívil bývalé vojenské letiště v Českých Budějovicích a seznámil se s investičním plánem na rekonstrukci tohoto prostoru na plnohodnotné regionální letiště, které by svým významem mohlo přispět jak k tvorbě nových pracovních míst, tak i zatraktivnění jihočeského regionu pro zahraniční investory a zvýšení přílivu turistů na jihu Čech.

Reakce na Paroubka byly vesměs příznivé. Někteří z členů strany na jihu Čech věří, že v krajských volbách na podzim NS-LEV21 překonají potřebnou volební hranici a dostanou se do vedení hejtmanství a následně při nejbližších parlamentních volbách do sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…