Šťastný: Nečas by neměl Klausovi nadávat do komunistů. Ani mluvit o debilitě

24.09.2012 21:45

Poslanec ODS Boris Šťastný se ohradil proti urážlivým výrokům předsedy ODS a premiéra Petra Nečase, který v souvislosti s prezidentem republiky Václavem Klausem hovořil o debilitě.

Šťastný: Nečas by neměl Klausovi nadávat do komunistů. Ani mluvit o debilitě
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

Silný výrok použil kvůli tomu, že prezident kritizoval zvyšování daní, a přirovnal ho ke komunistům v okamžiku, kdy se Klaus postavil proti vládou prosazované formě důchodové reformy.

premiér Nečas v pondělí takto ostře totiž reagoval na veto prezidenta, s tím, že uvedl, že hlava státu nepochybně ví o dopadech veta na stabilitu kabinetu. A pak ho přirovnal ke komunistům.

Nečas: To, co říká Klaus, slýchávám od komunistů

„Já argumenty prezidenta znám velmi dobře, protože je už rok slýchám od představitelů komunistů, socialistů a odborů,“ řekl premiér na tiskové konferenci po zasedání výkonné rady ODS.

Ostré premiérovy výpady proti prezidentovi rozlítily klausovce Borise Šťastného, který premiéra vyzval, aby se Klausovi omluvil.

„Když odborářský předák uráží naši vládu tím, že ji srovná s tou komunistickou v padesátých letech, tak mi to vadí. Ale beru to s nadhledem, protože to říká levicový odborář, a ten nás urazit nemůže,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

Ať mu nenadává do debilů a omluví se

„Ale když předseda naší strany nadává našemu prezidentovi, a tu hovoří v souvislosti s ním o debilitě, tu o komunistech, to mě tedy již uráží. Hlavně proto, že prezidenta napadá za stejné názory, které máme černé na bílém v našem programu. Tohle už je na velkou omluvu,“ dodal poslanec Šťastný.

Prezident Klaus se v New Yorku proti výroku Nečase ohradil a pro ČTK řekl, že je nerad, že Nečas jeho veto zlehčuje. „Můj názor na tu reformu nebyl bleskem z čistého nebe. Já myslím, že to pan premiér mohl očekávat. To je první věc. Úvaha o tom, jestli jsou toto podobné názory těm, či oněm, to já myslím, že je falešné. On ví, jaké jsou mé názory na tyto věci,“ uvedl Klaus.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…