Zklamaný gay: Docent Putna by se měl ovládat. Dělá naší menšině ostudu

12.06.2013 16:16

Kauza docenta Putny i snaha homosexuálních párů dosáhnout možnosti adoptovat děti v poslední době rozvířila téma, které je u nás letitým tabu. Někteří homosexuálové se však domnívají, že není nutné z něj stále dělat senzaci a jsou přesvědčeni, že za odpor části veřejnosti vůči lidem s jinou sexuální orientací si často mohou homosexuálové sami, především svým výstředním a nevkusným chováním.

Zklamaný gay: Docent Putna by se měl ovládat. Dělá naší menšině ostudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin C. Putna drží transparent Katolické buzny zdraví Bátoru

Manažer Karel se nám pod podmínkou anonymity svěřil se svými pocity. Tato podmínka nevyplývá ani tak ze strachu o prozrazení, jako spíše z přesvědčení, že sexuální orientaci a sex vůbec považuje za dosti intimní záležitost a své názory se rozhodl prezentovat jenom proto, aby všichni homosexuálové nebyli házeni do jednoho pytle. „Když jsem zjistil, že nejsem takříkajíc 'normální', byl jsem zdrcen. A snažil jsem se udělat vše proto, abych se tohoto prokletí zbavil. Nakonec jsem skončil na psychiatrii, kde mě lékař ujišťoval, že léčba de facto není možná, a dokonce by mi mohla ještě více uškodit. Studoval jsem pak různé vědecké publikace a uklidnilo mě, že vědci se shodují, že homosexualita není ani duševní porucha, ani nemoc. To mi hodně pomohlo se se svojí odlišnou sexuální orientací vyrovnat. Přesto všechno se jí ale nikde nechlubím a snažím se žít co nejvíce normálně tak, abych druhé zbytečně nedráždil. Jedním z hlavních důvodů je ohled na mé staré věřící rodiče. Těm svoji odlišnost celá léta tajím,“ popisuje pro ParlamentníListy.cz.

Zemanovi se nedivím

Na otázku, jak se mu to daří, Karel šibalsky prozradil svoji taktiku. „Docela se mi to daří, protože jsem obklopený řadou skvělých kamarádek. S ženami si dokonce rozumím více než s muži. A matce jsem prostě řekl, že se mi vůbec ženit nechce, když vidím, jak dopadají ta manželství kolem.“ 

Karel se také netají tím, že mu chování řady stejně sexuálně orientovaných lidí hodně vadí, a proto o své orientaci veřejně vůbec nemluví: "Strašně mě zklamal pan docent Putna, kterého jsem vždy pro jeho rozhled a vzdělání nesmírně obdivoval. Já se vůbec nedivím, že se to panu prezidentovi Zemanovi moc nelíbí, i když on sám se jako prezident svým chováním taky moc nevyznamenává. Podle mě jen ten transparent s 'buznou' byl dost nechutný a člověk v takové pozici, jakou má on, by se měl ovládat. Tím naší menšině a zájmům moc neprospěl. Naopak mě doslova nadchl nedávný rozhovor s Anetou Langerovou v časopise Instinkt. Jako by mi mluvila z duše. Také se jí nelíbí, že by se měla kvůli své odlišné orientaci někde předvádět polonahá v průvodech exhibicionistů. A velmi pěkně mluví o mužích, jen k  ženám chová větší city a sympatie. Cítím to stejně. Mám rád svoje kamarádky, často jim pomáhám, třeba s organizováním volného času pro děti nebo s vařením, ale můj přítel je moje životní a citová opora. A nemám potřebu být kvůli tomu vulgární," vysvětluje ParlamentnímListům.cz.

Jediné, čím si Karel není jistý, je otázka adopcí. „Také se tomu budu muset věnovat a studovat různé názory. Dost mne ovlivňuje, že řada odborníků je proti. A člověk nemůže mít vše,“ dodává smířlivě Karel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …