Plzeňská práva zahájí správní řízení s 12 studenty

05.06.2010 12:49

Vedení plzeňské právnické fakulty má hotové podklady pro zahájení řízení s poslední skupinou podezřelých absolventů, informovalo Právo.

Plzeňská práva zahájí správní řízení s 12 studenty

"Dnes odevzdám děkanovi Jiřímu Pospíšilovi podklady k zahájení řízení s dvanácti držiteli titulu JUDr," sdělil expert na správní právo František Korbel.

Podle informací Práva je mezi těmi, kdo mohou přijít o titul i bývalý šéf plzeňských městských strážníků Luděk Hosman a bývalý šéf celní správy a někdejší náměstek protikorupční policie Milan Šiška.

Nechybí zde ani Silvie Brandová, která prý údajně působila ve firmách spojených se zavražděným Františkem Mrázkem nebo uprchlým Tomášem Pitrem.

Svá studia bude muset vysvětlit také pražský městský soudce Petr Braun, který poslal do vězení dělnickou prokurátorku Ludmilu Brožovou-Polednovou. Na fakultě se nepodařilo nalézt ani jeho rigorózní práci, ani její oponentní posudek. Braun nicméně už v pátek uvedl, že práci na fakultu posílal řádně svázanou, a prý dokonce dvakrát.

Vyšetřování absolventi se brání

Rektor Západočeské univerzity Josef Průša zatím odeslal oznámení o zahájení správního řízení o odebrání titulu sedmi držitelům titulu Ph.D, sedmi bakalářům a jedenačtyřiceti magistrům.

Přes dvacet absolventů si už proti tomu podalo rozklad. Námitky začne škola prověřovat v nejbližších dnech. Kdy se ale rozhodne o  skutečně prvním faktickém odebrání titulu, zatím není jasné.

Ohrožení absolventi argumentují i tím, že titul odebrat nelze. Podle ministerstva školství to ale možné je.

"Než to podepíši, musím to mít na 101 procent. Já jdu s kůží na trh, protože kdyby se ukázalo, že jsme neměli pravdu, hrozí mi obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele. A já nechci strávit konec života v lochu," cituje Právo rektora Průšu.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…