Plzeňská práva otevírají nový předmět: Podnikatelské dovednosti

31.07.2011 18:37

Usnadnit počátek podnikání umožní studentům absolvování nového předmětu na Fakultě právnické Západočeské univerzity v Plzni. Výuka bude zahájena v zimním semestru. Cílem je naučit studenty formou praktických cvičení překonat prvotní formální překážky související se zahájením vlastní podnikatelské činnosti.

Plzeňská práva otevírají nový předmět: Podnikatelské dovednosti

Součástí výuky bude i získání základních znalostí z oblasti občanského, obchodního a trestního práva se zaměřením na mechanismus uzavírání základních typů smluv v obchodní praxi. V oblasti ekonomické se budou probírat otázky organizace a řízení firmy, vedení daňové evidence a účetnictví.

Nově vytvářený předmět je koncipován jako dvousemestrální v rozsahu dvou vyučovacích hodin týdně a budou si ho moci zapsat studenti všech fakult ZČU. "Předmět je zaměřen univerzálně, aby znalosti zde získané byly využitelné pro jakéhokoliv studenta univerzity - například pro techniky, kteří si budou chtít založit firmu a podnikat v oboru, pro samostatně podnikající fyzioterapeuty, daňové či účetní poradce, tlumočníky nebo třeba studenty tělesné výchovy kteří si budou chtít otevřít vlastní fitness," říká proděkanka pro studijní záležitosti Fakulty právnické Petra Jánošíková.

Právnická fakulta v Plzni, proslulá podvody při udělování falešných titulů politikům a vlivným podnikatelům, je podle slov současného děkana Květoslava Růžičky zcela očištěna.

"Myslím si, že by akreditační komise neměla, jak psala média, fakultu zavřít a vyhnat studenty na jiné veřejné právnické fakulty, aby tam dokončili studium. Já se domnívám, že v současné době tento důvod není," řekl Růžička ParlamentnímListům.cz.

Bývalý děkan plzeňské právnické fakulty a současný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil vyjádřil politování i nad tím, že fakultě hodlá akreditační komise ministerstva školství odebrat akreditace na doktorský program a omezit akreditaci na magisterský program. Tím by škola postupně zanikla. "Jsem velmi smutný z toho, co se na právnické fakultě v Plzni děje," uvedl pro ParlamentíListy.cz Pospíšil.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…