Do ostravské ZOO se letos vrátí lev indický

12.02.2019 9:21

Jedna z nejnavštěvovanějších atraktivit nejen Ostravy, ale i České republiky představila výhled plánů na letošní rok. Na co nového se v letošním roce můžeme těšit? Přibudou další velcí savci i nové stavby.

 Do ostravské ZOO se letos vrátí lev indický
Foto: zoo-ostrava.cz
Popisek: ZOO Ostrava - logo

Zoologická zahrada není jen o nově narozených mláďatech, stavbě nových expozic a výběhů, ale také o každodenní práci téměř 150 zaměstnanců, kteří pečují o více než 4000 zvířat, udržují zeleň ve více než stohektarovém areálu a starají se o to, aby se více než půl milionu návštěvníků cítilo v zoo dobře.

Jaké jsou ale novinky pro letošní rok?

V zoo vyroste několik nových staveb, z nichž realizace některých byly zahájeny už loňském roce. Aktuálně je těsně před dokončením výstavba chovatelsko-expozičního zařízení pro šelmy mangusty trpasličí a dikobrazy jihoafrické. V obou případech jde o nové druhy zvířat v Zoo Ostrava. Stavba je umístěná při vjezdu do ostravského safari.

Na Cestě vody vznikne komplex menších lesních voliér pro naše druhy sov. Sýčci a sovy pálené byli dosud chováni v zázemí, nově se budou moci představit i návštěvníkům.V nových voliérách najdou svůj domov i například sýc rousný nebo kulíšek nejmenší. Nedaleko sovích voliér byla zahájena i stavba další velké voliéry pro dravce – pro ohrožené orly královské.

Lev indický - foto P. Vlček

V průběhu první poloviny roku by se měl ze Zoo Praha vrátit samec lva indického po jeho chovatelské misi u tamních samic. Z dalších šelem by měl být dovezen mladý samec levharta cejlonského a mladá samička pandy červen . Přibýt by brzy mohl i samec hrocha obojživelného. Do indického výběhu safari budou dovezeny tři samice buvola domácího. Skupina šimpanzů hornoguinejských se dočká dalších samic.

Velmi pestrá bude nabídka vzdělávacích aktivit pro školy i doprovodných akcí pro širokou veřejnost. Během hlavní sezóny, tj. od dubna do října, se budou moci návštěvníci opět těšit na komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat, víkendové komentované prohlídky pěstebních skleníků, které nejsou veřejnosti běžně přístupné, a také řadu tematických víkendových akcí a přednášek. Aktuální informace najdou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…