Letní filmový klub ČEZ nabídne „energetické“ prázdninové premiéry i zajímavé odměny

14.07.2015 18:07

Konec letošního karlovarského filmového svátku neznamená automaticky stopku pro prázdninové filmové premiéry. Letní filmový klub ČEZ zve všechny zájemce nejen o energetiku na výlety za dobrodružstvím s možností získat zajímavé odměny.

 Letní filmový klub ČEZ nabídne „energetické“ prázdninové premiéry i zajímavé odměny
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Počínaje 14. červencem se divákům na www.cez.cz každé úterý od 17:00 postupně představí šestice nových filmů z dílny Skupiny ČEZ, které spojuje záměr poučit a pobavit. Cesta za kulisy energetiky začíná právě dnes ve vodní elektrárně na jihočeském moři – Lipně – a skončí 18. srpna návštěvou v jaderných elektrárnách Dukovany a Temelín.

Je libo cesta až na samotné vrcholky Jeseníků a společně s vodou pak zase dolů na lopatky největší reverzní vodní turbíny v Evropě? Víte, co znamená black-out a jaká nebezpečí přináší? Chcete poznat tajemství vyváženého energetického mixu, zákulisí jaderných elektráren nebo výhody kogeneračních jednotek pro zásobování domácností elektřinou a teplem? Nebo se prostě jen tak toužíte kochat pohledem z výšky na největší české vodní dílo a modernizovanou elektrárnu na Lipně? Tohle i mnohem víc zažijete prostřednictvím právě spouštěného cyklu letních filmových premiér ČEZ!

„V poslední době registrujeme jak rostoucí zájem o exkurze do našich elektráren a Infocenter, tak i poptávku po moderních výukových materiálech. Spojením těchto dvou oblastí je postupné rozšiřování bohaté veřejně přístupné videotéky. Věříme, že nejen v době letošních prázdnin si naše naučné filmy najdou své příznivce,“ říká Michaela Chaloupková, ředitelka divize správa, pod níž spadá provoz Infocenter Skupiny ČEZ.

Každé úterý počínaje 14. červencem nabídne webová stránka ČEZ premiéru jednoho z šestice novinkových filmů z produkce ČEZ - ZDE

Film Téma Premiéra
Balada o Lipně Provoz a modernizace vodní elektrárny na „jihočeském moři“ 14.7. 17:00
Black-out Hrozba black-outu a její možné dopady do všedního života lidí 21.7. 17:00
Kogenerace Decentralizovaná výroba energií jako jeden z nových trendů v energetice 28.7. 17:00
Párty pana Cvrčka Animovaný film o energetické soběstačnosti a energetickém mixu 4.8.
17:00
Dlouhé stráně Největší přečerpávací vodní elektrárna v ČR a tajemství jejího fungování 11.8. 17:00
Dukovany a Temelín České jaderné elektrárny a principy výroby elektřiny v nich 18.8. 17:00

S každým filmem je současně spojena vědomostní otázka, na úspěšné řešitele čeká zajímavá odměna. Odpověď často čeká právě uvnitř snímku.

Více informací
- o elektrárnách Skupiny ČEZ v ČR ZDE
- o Infocentrech Skupiny ČEZ ZDE

Víte, že…

• Infocentra a elektrárny Skupiny ČEZ v České republice loni navštívilo více než 185 tisíc zájemců o energetiku?

• portfolio elektráren Skupiny ČEZ v České republice zahrnuje 2 jaderné, 13 uhelných, 35 vodních, 13 fotovoltaických, 2 větrné elektrárny a také jednu bioplynovou stanici?

• dceřiná společnost ČEZ Energo provozuje více než 90 kogeneračních jednotek – malých kombinovaných výroben elektřiny a tepla?

• v rámci ČEZ v letech 2013 a 2014 poprvé převážil objem výroby v jaderných elektrárnách nad produkcí z uhelných elektráren?

• na komplexní odsíření našich uhelných elektráren uskutečněné v 90. letech navazujeme tzv. komplexní obnovou vybraných uhelných zdrojů (Tušimice, Ledvice, Prunéřov)?

• současně probíhající modernizace a ekologizace vodních elektráren umožní zvýšení jejich produkce o desítky milionů kWh elektřiny a tím pokrytí spotřeby dalších tisíců domácností?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…