1000 delegátů z celého světa přijede do Prahy koordinovat letové řády na další sezónu

12.11.2014 17:23

V Praze se v termínu od 11. do 14. listopadu 2014 sejdou zástupci leteckých společností a letišť z celého světa, aby společně optimalizovali letové řády na letní sezónu 2015. Hlavní město totiž hostí mezinárodní slotovou konferenci, která je jednou z nejvýznamnějších událostí v oblastikoordinace leteckých spojení. Letiště Praha je jejím hlavním partnerem.

1000 delegátů z celého světa přijede do Prahy koordinovat letové řády na další sezónu
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Letiště Praha společně s Pražskou informační službou a magistrátem hlavního města Prahy, se staly partnery v pořadí již 135. slotové konference, kterou pořádá Mezinárodní asociace letecké dopravy (IATA). Toto významné mezinárodní setkání zástupců letišť a leteckých společností se koná dvakrát ročně, vždy v červnu a v listopadu. Cílem setkání v Praze je optimalizace letových řádů na letní letovou sezónu 2015.

V Praze se IATA slotová konference koná vůbec poprvé za svou 67letou historii. Očekává se, že zde bude zastoupeno přes 200 aerolinek a více než 60 letišť z celého světa.  Konference představuje pracovní fórum, na kterém jsou prostřednictvím řady dvoustranných schůzek efektivně, na jednom místě a v krátkém čase, projednány alternativy v alokaci letištních slotů (tedy odletových a příletových časů). Cílem těchto jednání je dosažení optimálních letových řádů podle požadavků leteckých společností, které jsou zároveň v souladu s kapacitními omezeními příslušných letišť. Letečtí dopravci tak mohou získat nejlepší možný kompromis mezi tím, co chtějí a tím, co jim letiště mohou nabídnout.

„Konference přivede do České republiky řadu stávajících i potenciálních obchodníchpartnerů, kteří jsou pro rozvoj leteckého spojení z Prahy důležití. Zároveň umožní představit delegátům naši metropoli jako atraktivní destinaci, která nejen díky svým památkám a kulturnímu dědictví patří mezi 5 nejnavštěvovanějších měst Evropy,“ komentoval přínos konání konference v Praze Tomáš Rohlena, místopředseda představenstva Letiště Praha, a. s.

Letiště Praha jako provozovatel Letiště Václava Havla Praha v posledních letech intenzivně rozvíjí pobídkové programy, jejichž cílem je zejména získávat nová spojení a navyšovat počty frekvencí u stávajících linek. Kromě slev na přistávacích poplatcích nabízí leteckým společnostem také atraktivní marketingovou podporu. A právě slotová konference je další možností, kde může se svojí obchodní nabídkou oslovit letecké dopravce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…