Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

24.05.2012 17:02

Český železniční dopravce LEO Express dnes poprvé představil veřejnosti svou novou moderní vlakovou soupravu, se kterou začíná v letošním roce přepravovat cestující mezi Prahou a Ostravou.

Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Hosté na zkušebním okruhu u Velimi tak měli jedinečnou možnost si zblízka důkladně prohlédnout její zevnějšek i interiér: od super luxusní třídy Premium, přes všudypřítomné LCD obrazovky, speciální místa pro handicapované až po moderní toalety. Testovací jízdy také prokázaly vysoký jízdní komfort této technologicky vyspělé elektrické soupravy. Po úspěšném absolvování testů na zkušebním okruhu vyrazí devadesátimetrový vlak LEO Express na zkušební jízdy mezi Prahou a Ostravou. Do prosince letošního roku LEO Express postupně přebírá od švýcarské firmy Stadler Rail Group ještě další čtyři nové soupravy, se kterými na zmíněné první trase nabídne dosud nebývalé pohodlí a velmi kvalitní služby.

„Dnešní den startuje novou éru české železnice. Je to vlastně první nový vlak, který český soukromý vlakový dopravce nasazuje na dálkovou trasu. Soupravy Leo Express se řadí mezi nejmodernější v Evropě, švýcarský výrobce Stadler je vyrobil na míru přesně podle našich požadavků speciálně pro české zákazníky,“ vysvětluje Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express. Upozorňuje přitom, že tyto vlaky „v mnoha parametrech představují to nejlepší, co budou moci cestující na tuzemské železnici využít.  Přinášejí jedinečné spojení vysoké rychlosti, respektive krátké doby jízdy, s poskytováním vysoce kvalitních služeb plně srovnatelných s úrovní cestování západní Evropy.  My chceme, aby se cestující v našich vlacích skutečně bavili a cítili se během jízdy pohodlně a odpočinkově. Tyto nové soupravy nám umožní efektivně bojovat s naší pravou konkurencí, kterou je silniční doprava.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…