V Pardubicích proběhne důležitá konference

03.06.2012 17:11

V úterý 5. června proběhne v Pardubicích významná konference nazvaná Rovná práva pro všechny, která je určená především pro občany se zdravotním postižením, poskytovatele sociálních služeb, pracovníky veřejné správy a neziskových organizací.

V Pardubicích proběhne důležitá konference
Foto: Hans Štembera
Popisek: Invalidé na vozíčcích diskutují na ulici. Ilustrační foto

Cílem konference je představit práva, která mají občané se zdravotním postižením.

„V naší společnosti se málo hovoří o právech zdravotně postižených. Proto se Pardubický kraj rozhodl ve spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením konferenci uspořádat a pozvat na ní zajímavé odborníky,“ komentoval důvody uspořádání konference náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, který společně s radním Jiřím Brýdlem převzal nad konferencí záštitu.

Na konferenci vystoupí řada předních českých odborníků na legislativu a poradenství pro osoby se zdravotním postižením. Vedle právníků z kanceláře ombudsmana budou o řešení případných problémů hovořit také terénní pracovníci a psychologové.

O konferenci je zájem. Lidé se mohou ještě hlásit

O konferenci je mezi lidmi z řad postižených a pracovníků neziskových organizací velký zájem. Prostory jednání jsou bezbariérové a je zajištěn i simultánní přepis pro osoby se sluchovým postižením.

„Uzávěrka přihlášek byla sice do minulého týdne, ale lidé se neustále na konferenci hlásí. Proto jsme závazný termín přihlášek posunuli,“ uzavřela Radka Konečná, krajská koordinátorka Národní rady osob se zdravotním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…