HK: Petr Kužel podepsal smlouvu o vzájemné spolupráci s Arménií

04.06.2012 17:55

Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky se v Arménii setkal s náměstkem ministra ekonomiky Arménie Tigranem Harutyunyanem a prezidentem Obchodní a průmyslové komory Arménie Martinem G. Sargsyanem. Předmětem návštěvy prezidenta HK ČR je především vybudování vzájemných ekonomicko-hospodářských vztahů mezi Českou republikou a Arménií, která českým podnikům nabízí transparentní hospodářské prostředí.

HK: Petr Kužel podepsal smlouvu o vzájemné spolupráci s Arménií
Foto: hns
Popisek: Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky

Prezidenta HK ČR Petra Kužela nejdříve přijal náměstek ministra ekonomiky Arménie Tigran Harutyunyan, kterému Petr Kužel předal pozdrav od ministra průmyslu a obchodu ČR Martina Kuby. „Stěžejními tématy naší diskuse byla především energetika, solární energie a investice do infrastruktury. Dále jsme mimo jiné diskutovali i o tom, jaké jsou možnosti podpory investorů ze strany České exportní banky,“ řekl krátce po setkání prezident HK ČR Petr Kužel. Všechna tato témata zapadají do rámce nové exportní politiky České republiky, která chce prosadit export a investice na přímo do třetích zemí, kterou je například právě Arménie.

Přijetí delegace prezidenta Hospodářské komory České republiky v Arménii proběhlo v neobyčejně přátelském duchu vzájemného byznysu. V Jerevanu – městu pod Araratem – se Petr Kužel rovněž setkal se svým protějškem a to prezidentem Obchodní a průmyslové komory Arménie Martinem G. Sargsyanem.

V rámci setkání prezidenti obou komor diskutovali o vzájemné výměně informací, podpoře investic a také o arménském byznys fóru. Řeč byla i o podpoře výstav a veletrhů mezi ČR a Arménií nebo o ochraně vzájemných investic. Vše bylo závěrem stvrzeno podpisem smlouvy o vzájemné spolupráci, ve které byla veškerá tato témata shrnuta navíc i s možnostmi vývoje vzájemného cestovního ruchu.

Hospodářská komora České republiky věří, že podepsání smlouvy o vzájemné spolupráci s Obchodní a průmyslovou komorou Arménie otevře českým podnikatelům dveře na další zahraniční trh.

Bc. Lenka Vodná
Tiskové oddělení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…