Lesy ČR kontrolují společně s Policií ČR, zda návštěvníci lesů dodržují platné zákony

01.07.2012 10:00

Státní podnik Lesy ČR před nedávnem navázal na území Moravskoslezského kraje úzkou spolupráci s místně příslušnými útvary Policie ČR s cílem zintenzívnit preventivní kontroly zaměřené na to, zda návštěvníci lesa dodržují při pohybu v lesích platné zákony.

Lesy ČR kontrolují společně s Policií ČR, zda návštěvníci lesů dodržují platné zákony
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V rámci této spolupráci proběhly již dvě preventivní akce, z nichž ta poslední se uskutečnila během minulého víkendu, v sobotu 23. a v neděli 24. června, v Beskydech, v oblastech působnosti územního odboru Policie ČR Frýdek Místek a Krajského ředitelství Lesů ČR Frýdek Místek.

Kontrola se zaměřila na vyhledávání motorových vozidel neoprávněně vjíždějících do lesních porostů, čímž dochází k porušování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policisté s lesníky však kontrolovali také dodržování platných ustanovení lesního zákona nebo zákona o ochraně přírody a krajiny. Ve srovnání s první kontrolou uskutečněnou začátkem června se oproti očekáváním počet zjištěných prohřešků zvýšil o téměř jednu pětinu.

Za dva dny se podařilo zkontrolovat celkem 280 osob a 255 vozidel. Zákaz vjezdu do lesa porušilo například 13 motorkářů, dalších 53 lidí porušilo jiné právní předpisy a věci budou dále řešeny v rámci přestupkového řízení na místně příslušných obecních úřadech. 2 řidiči vozidel řídili pod vlivem omamných a psychotropních látek. Kontrolní akce se účastnilo 30 pracovníků Lesů ČR a 80 českých a 30 slovenských policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…