Česká spořitelna: Každou hodinu vyberou lidé z našich bankomatů cca 35 mil. Kč

07.07.2012 11:10

První online bankomat představila Česká spořitelna před 20 lety.

Česká spořitelna: Každou hodinu vyberou lidé z našich bankomatů cca 35 mil. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bankomat

  • Česká spořitelna představila 1. července 1992 svůj první online bankomat, dnes jich má 1335
  • Za 1. pololetí letošního roku provedli klienti přes 46 milionů výběrů hotovosti v celkovém objemu 151,2 mld. Kč, jde tedy o meziroční nárůst o 2 % v počtu a o 0,3 % v objemu výběrů
  • Každou hodinu si lidé vyberou z bankomatů České spořitelny po celé ČR zhruba 35 mil. Kč
  • Česká spořitelna přichází s novinkou - zadávání trvalých příkazů bude možné přes bankomaty

Česká spořitelna představila 1. července 1992 v tehdejším hotelu Atrium v Praze svůj první online bankomat. Dnes jich má banka už 1335 a jen za první pololetí letošního roku z nich klienti provedli přes 46 milionů výběrů hotovosti v celkovém objemu 151,2 mld. Kč. V meziročním srovnání tak vzrostl počet výběrů o 2 % a jejich objem se pak zvýšil o 0,3 %. Průměrně tak lidé vyberou každou hodinu z bankomatů České spořitelny po celé ČR 34,6 mil. Kč. Bankomaty České spořitelny v současné chvíli vedle výběru hotovosti umožňují ještě dalších 11 funkcí, například zaplacení složenky, dobití kreditu mobilního telefonu, změnu PIN kódu nebo zobrazení limitů karty.

„Během posledních 20 let jsme v oblasti bankomatů urazili dlouhou cestu a přišli jsme na český trh s řadou inovací. Jako první banka v České republice jsme představili bankomat pro nevidomé, vkladový bankomat nebo mobilní bankomat,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel Kartového centra České spořitelny. „Právě teď se soustředíme na zavedení dalších funkčností u našich stávajících bankomatů. Novinkou, kterou v nejbližší době klientům nabídneme, bude zadávání trvalých příkazů přes bankomaty,“ dodal Miloslav Křečan.

Česká spořitelna v současné době provozuje 1436 bankomatů a platbomatů. Do konce letošního roku banka plánuje zprovoznění dalších cca 30 nových bankomatů a 20 platbomatů. Česká spořitelna má také 48 bankomatů uzpůsobených pro slabozraké a nevidomé klienty a jejich počet chce do konce tohoto roku více než zdvojnásobit na přibližně 100 kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…