Pálavský festival dračích lodí přivítá rekordních jeden a půl tisíce závodníků

09.07.2012 12:50

Rekordní účast více jak šedesáti posádek, tedy kolem 1500 pádlujících draků, slibuje letošní šestý ročník kultovního Pálavského festivalu dračích lodí v Pavlově. Tím se festival stane bezkonkurenčně největším závodem domácí amatérské soutěže Grand Prix v České republice. Pálavský festival dračích lodí startuje o tomto víkendu 14. a 15. 7. na Mušovském jezeře v areálu Yacht Clubu Dyje pod vinařskou obcí Pavlov u Břeclavi.

Pálavský festival dračích lodí přivítá rekordních jeden a půl tisíce závodníků
Foto: Martin Haleš/pavlof-sport.cz
Popisek: V. ročník Pálavského festivalu dračích lodí 2011

„Pálavský festival si získal své pevné místo v kalendáři domácích závodů dračích lodí a stal se kultovní akcí pro všechny milovníky tohoto nejkolektivnějšího sportu. V letošním roce se připravujeme na rekordní účast závodníků i diváků. Rozšířili jsme prostory pro kempování a pronajali sousední fotbalové hřiště nad areálem Yacht Clubu, pár minut pěšky od závodiště, kde bude více klidu i pro rodiny s dětmi,“ řekl pořadatel Zdeněk Janeček.

Sobotní závod odstartuje v 10 hodin dopoledne a bude patřit akční trati na 200 metrů. Jako první pojedou posádky hobby týmů, které startují v kategorii FUN. Ti nejlepší se pak mohou kvalifikovat do odpoledního závodu, který je bodován v rámci celorepublikové soutěže Grand Prix. Na neděli je od 11 hodin dopoledne připraven vytrvalostní závod na 1000 metrů.

Novinkou letošního ročníku bude sobotní vložený závod Czech Paddle Board Cup 2012, neboli pádlování ve stoje na surfařském prkně, který bude mít na Pálavě svou premiéru.

„Přidali jsme také více kulturního programu, už v pátek večer otevřeme v areálu Yacht Clubu speciální vinařský stan, kde bude probíhat ochutnávka pálavských vín a zahraje cimbálová muzika Fjertušek. V sobotu nebude chybět oblíbené Mistrovství Moravy v přetahování lanem. Program vyvrcholí večerní Dragon Party, kde vystoupí kapela Big Papa a trojice drsných rockerek ze skupiny K2, které aktuálně dobývají internetové hitparády, “ dodal Zdeněk Janeček.

Pálavský festival dračích lodí je závodem ze série největší domácí soutěže amatérských posádek Dragon Boat Grand Prix. Závody jsou otevřeny také úplným začátečníkům, kteří by si chtěli jízdu na dračí lodi vyzkoušet, a to v kategorii FUN. Podmínkou účasti je sestavit tým 16 až 20 závodníků, ve kterém budou minimálně čtyři ženy. Pořadatelé přijímají přihlášky týmů až do úterý 10. 7.

Více informací najdete na www.pavlof-sport.cz.

Nebo na stránkách České asociace dračích lodí: www.dragonboat.cz.

Záštitu nad festivalem převzal senátor Ing. Josef Hajda. Celý závod bude moderovat prezident České asociace dračích lodí Petr Klíma. Generálním partnerem závodu je Klimatex, a. s.

Harmonogram akce

Pátek 13. 7.
16.00 - 20.00 - tréninkové jízdy, kvalifikační jízdy Czech Paddle Board Cup 2012
20:00 – Pálavský festival dračích vín (vinařský stan a ochutnávky vín z Pálavy, vystoupení cimbálové muziky Fjertúšek)

Sobota 14. 7.
10.00 - 13.00 - závod FUN na 200m
13.00 – 17.00 - závod GRAND PRIX na 200m, finálové jízdy
17.00 – 19.00 - V. Mistrovství Moravy v přetahování lanem, Czech Paddle Board Cup 2012 – finále!
20.00 – 20.30 - defilé vítězů
20.30 – 22.00 - koncert nejlepší dívčí rockové skupiny „K2“
22.00 - 22.20 - exhibice nového sportovního odvětví Pole Dance
22.20 - 03.00 - kapela BIG PAPA aneb Dragon party pokračuje až do rána!

Neděle 15. 7.
11.00-12.30 - závod FUN & GRAND PRIX na 1000m

Fotogalerie závodu z minulého ročníku, autor Martin Haleš:
http://www.pavlof-sport.cz/clanek/92/palavsky-festival-dracich-lodi-2011.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…