Compuware představil nový online cloudový nástroj SpeedoftheWeb

12.07.2012 8:55

Mezinárodní konzultační a softwarová společnost Adastra představila nový bezplatný online cloudový nástroj SpeedoftheWeb.org společnosti Compuware, jehož cílem je pomáhat vlastníkům webových aplikací zvyšovat rychlost jejich stránek.

Compuware představil nový online cloudový nástroj SpeedoftheWeb
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Moderní webové portály a aplikace se stávají stále složitějšími a uživatelé od nich požadují stále více. Rychlost je nejdůležitějším ukazatelem, který uživatelé vnímají.  Průzkumy a studie ukazují, že zlepšení odezvy a dostupnosti webových stránek vede ke zvýšení obratu a snížení nákladů.

SpeedoftheWeb pracuje se seznamem, založeným na kritériích Alexa a Compuware, který obsahuje 1000 světově nejnavštěvovanějších stránek. Tento index je dále rozdělený podle odvětví - finance, zdravotnictví, cestování, e-komerce, média, sport a další. Provozovatelé a vlastníci webů mohou porovnat své produkty s těmito ukazateli a dodat svým vývojářům podklady a doporučení pro zrychlení webových stránek.

Po zadání testované URL SpeedoftheWeb vygeneruje přehledný report s 15 indikátory, KPI a doporučeními, jak zlepšit odezvu webové stránky. Umožní také porovnání těchto  KPI s konkurenčními weby v daném odvětví. Neméně zajímavý je také záznam testované „session“, který je možné přeposlat na vývojáře. Ti zde naleznou informace o fungování stránky, a to až na úroveň jednotlivých řádků JavaScript kódu a mohou se tak zaměřit na výkonnostní problémy v řádu minut.

Funkčně je SpeedoftheWeb založený na cloudové architektuře Compuware dynaTrace. Ta díky patentované technologii PurePath poskytuje „end to end” výsledky i detaily o Web 2.0 technologiích.

„Konečně je k dispozici nástroj, který může každý zdarma využít ke kontrole „end to end” odezvy své webové stránky a zároveň k získání užitečných informací pro optimalizaci. V době, kdy uživatelské nároky na webové stránky a aplikace vzrůstají závratnou rychlostí už není tato optimalizace jen luxusem, ale naprostou nutností. Vždyť zákazník, který na stránku přijde a službu požaduje, se při špatné odezvě nemusí vrátit,“ říká Jiří Kurejko, Compuware Consultant ve společnosti Adastra.

O společnosti Adastra

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která dodává špičková softwarová řešení pro váš business. Technologicky nezávislá řešení odrážejí rozsáhlé zkušenosti firmy načerpané z realizace stovek projektů, například pro společnosti Ahold, Allianz, Bank of Montreal, Barclays Bank, Bell Canada, Cetelem, Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, DHL, Dresdner Bank, Generální ředitelství cel, GTS Novera, Komerční banka, Orange Slovensko, Telefónica O2, Tipsport, Vodafone, Volkswagen AG a další.

Více informací na www.adastra.cz a www.adastragrp.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…