Severočeské elektrárny Skupiny ČEZ mají za sebou devětadvacet exkurzí

03.08.2012 9:06

Během prvního pololetí 2012 si prohlédlo veřejnosti přístupné hnědouhelné elektrárny Skupiny ČEZ na severu Čech přesně 500 osob.

Severočeské elektrárny Skupiny ČEZ mají za sebou devětadvacet exkurzí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Do Elektrárny Prunéřov II se vydalo 240 a do Elektrárny Počerady 260 návštěvníků, což obnášelo dohromady 29 exkurzí do provozu. Virtuální prohlídku nového zdroje a dalších zajímavostí z oblasti energetiky v Informačním centru Ledvice během uplynulého půlroku absolvovalo 1 429 zájemců.

„V prvním pololetí letošního roku nás hojně navštěvovali účastníci kurzů, které pomáhají zařadit nezaměstnané do pracovního procesu. Jednalo se o mladistvé a tělesně postižené spoluobčany, případně dlouhodobě nezaměstnané. Z celkového počtu šestnácti exkurzí jich bylo šest,“říká Marie Šlajchová, asistentka ředitele Elektráren Počerady a Ledvice. Jak dodala, již po osmnácté zavítali do elektrárny na čtyřdenní praxi studenti z ČVUT Praha, mezi další pravidelné návštěvníky patřili i studenti z přírodovědné fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

„Další exkurze si objednaly Soukromá obchodní akademie v Žatci, Gymnázium v Lovosicích a Masarykova univerzita v Brně. Ozvaly se ovšem i soukromé osoby, například jeden chalupář z Prahy, který tráví volný čas v jedné z nedalekých obcí, tak v rámci programu pro své hosty připravil i návštěvu elektrárny. Další skupina zájemců o prohlídku přijela až z Příbrami,“ poznamenala ještě Marie Šlajchová s tím, že nejvzdálenější návštěvníci pocházeli z Polska.

Během šesti měsíců letošního roku si „prunéřovskou dvojku“ prohlédlo 240 osob. „Exkurzí jsme měli třináct. Elektrárenský provoz navštívili žáci ze základních škol v Kadani a Karlových Varů. Ze středních škol k nám zavítali studenti ze SPŠ Rakovník a Ostrov, dále z Gymnázia – přírodní škola Praha. Rovněž přijeli studenti z fakulty životního prostředí UJEP v Ústí nad Labem a z ČVUT Praha,“ říká Iva Schrotzová, asistentka ředitele Elektráren Tušimice a Prunéřov.

Třídenní dostaveníčko si také v Elektrárně Prunéřov II na pozvání Skupiny ČEZ dalo devětadvacet studentů z devíti středních škol v České republice, aby zde za dohledu svých pedagogů a hostitelů složili v dubnu takzvanou energetickou maturitu. Provoz elektrárny si tak z bezprostřední blízkosti prohlédli vybraní studenti ze středních škol v Chomutově, Ústí nad Labem, Děčíně, Liberci, Plzni, Kladně, Chrudimi, Praze a západočeském Ostrově. „Nejvzdálenějšími tuzemskými účastníky byli ovšem zaměstnanci jedné olomoucké firmy a z těch zahraničních patnáctičlenná skupina z Norska,“ uzavřela Iva Schrotzová.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…