Češi jen za zkrášlovací služby zaplatili kartou v zahraničí v loňském roce přes 14 milionů korun

08.08.2012 10:20

Češi na sobě v cizině rozhodně nešetří. Nejvyšší platby kartou za poskytování služeb se týkají zdraví a krásy.

Češi jen za zkrášlovací služby zaplatili kartou v zahraničí v loňském roce přes 14 milionů korun
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

V kadeřnických, kosmetických a masážních salónech za hranicemi republiky zaplatili v loňském roce kartou přes 14 milionů korun. Nejoblíbenějšími místy pro pobyt v lázních bylo Slovensko, Maďarsko a překvapivě i Dánsko. Dvě tisícovky Čechů zde zanechaly útratu přesahující 2,5 milionu korun. Vyplývá to z dat ČSOB a Ery.

Češi se své pravidelné péče o vlasy nevzdávají ani v zahraničí. Velké oblibě se přitom za tyto služby začíná těšit platba kartou. „Tato forma placení je výhodná, neboť lidé nikdy nemusí předem odhadnout, jaké služby přesně využijí a kolik za ně zaplatí. A když jim nestačí hotovost, karta vše vyřeší,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB a Poštovní spořitelny. A kde Češi za kadeřnické služby loni nejvíce utráceli? „Překvapivě v Holandsku. Za kosmetiku a kadeřníka zde v roce 2011 zaplatili kartou více než 1,1 milionu korun. Souhrnná částka v rámci celého světa činila téměř 4,3 miliony korun,“ dodává Peter Demjanovič.

Kromě kadeřnických a kosmetických služeb lidé v zahraničí často využívají i různé nabídky masážních salónů. „Co se týká platby kartou, první místo neobsadilo Thajsko, ale Španělsko. Vysvětlení je přitom prosté – masáže se v Thajsku odehrávají často na pláži, kde maséři berou výhradně hotovost,“ komentuje statistiky Peter Demjanovič. Za masáže ve Španělsku Češi loni zaplatili kartou přibližně 537 tisíc korun.  

Pro zajímavost – téměř shodnou částku, jakou Češi loni zaplatili za kosmetiku a kadeřníka, utratili i za cestování taxíkem. „Často to bývá jediná možnost, jak se dostat na neznámé místo bez zbytečného bloudění. Proto není divu, že lidé za tuto formu dopravy v minulém roce v zahraničí zaplatili kartou přes 4 miliony korun,“ dodává Peter Demjanovič. Největší částku lidé zaplatili ve Finsku – téměř 400 tisíc korun. Na druhém místě skončily USA s necelými 300 tisíci korunami a Maďarsko, kde lidé taxikářům prostřednictvím platební karty „nechali“ 175 tisíc korun. 

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…