České dráhy: Posázavským Pacifikem na Kácovskou pouť

17.08.2012 9:00

V sobotu 18. srpna vyjede z nádraží Praha-Braník na trať legendárního „Posázavského Pacifiku“ parní vlak v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“ z roku 1917. Vlakem mohou cestující vyrazit na tradiční Kácovskou pouť. Cestující se zpátečními jízdenkami na parní vlak budou mít levnější vstupné do Sázavského kláštera, zámku a pivovaru Kácov a na hradě Český Šternberk jsou pro ně přichystané přednostní prohlídky.

České dráhy: Posázavským Pacifikem na Kácovskou pouť
Foto: Archiv
Popisek: Moderní regionální vlak RegioShark

Parní vlak bude sestaven ze sedmi historických vozů 3. třídy s dřevěnými lavicemi a vozu bufetového. Odjezd z Prahy-Braníka bude v 9:53, příjezd do cílové stanice, Kácova, je naplánován na 14:12. Zpět z Kácova přes Čerčany do Prahy se bude vlak vracet v 17:15. Zpáteční jízdenka z Prahy do Kácova a zpět bude stát 280 Kč, do Sázavy 240 Kč a do Týnce nad Sázavou 200 Kč. Prodávat se budou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

Vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského Pacifiku“ do Čerčan. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví. V Kácově se mohou návštěvníci těšit na Kácovskou pouť s lidovou zábavou, prodejními stánky, občerstvením a různými atrakcemi. Pivovar a zámek Kácov připravily snížené vstupné (sleva 50 %) pro cestující se zpátečními jízdenkami na parní vlak. Ti, kteří nedojedou až do Kácova, mohou navštívit starobylý hrad v Týnci nad Sázavou nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec, za návštěvu stojí také Sázavský klášter (snížené vstupné na koncerty, dětský program a prohlídky pro cestující se zpáteční jízdenkou na parní vlak), hrad Český Šternberk (cestující z parního vlaku budou mít přednostní prohlídky ve 14:30 a 15:00) nebo regionální muzeum těžby zlata v Čechách v Jílovém u Prahy.

Další jízda posázavských linek proběhne v sobotu 1. září u příležitosti Tankového dne v Lešanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…