ČSOB: Za zábavu v zahraničí Češi loni zaplatili kartou více než 27 milionů korun

27.08.2012 12:25

Přes den návštěva klasických turistických atrakcí, výstav a zábavných parků, v noci pak posezení v barech, tavernách a diskotékách. Češi se na svých zahraničních cestách rozhodně neomezují. Jen v loňském roce za zábavu mimo hranice České republiky klienti ČSOB a Ery zaplatili platební kartou přes 27 milionů korun. Vyplývá to z dat banky.

ČSOB: Za zábavu v zahraničí Češi loni zaplatili kartou více než 27 milionů korun
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

 

Tuzemští cestovatelé se na svých výpravách do zahraničí zajímají o kulturu dané země. Za návštěvu památek a výstav zaplatili klienti ČSOB a Ery v loňském roce platební kartou téměř 8,8 milionu korun. Nejvíc peněz utratili ve Velké Británii, USA a Německu. „Češi si v poslední době začínají zvykat na výhody platby kartou v zahraničí. Nemusí se totiž při cestě strachovat, že jim již nezbude hotovost na plánované aktivity,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB a Poštovní spořitelny a dodává: „Větší množství cizí měny v peněžence navíc může přilákat zloděje. Proto je lepší nosit u sebe jen nezbytnou sumu určenou k drobnějším nákupům typu zmrzlina na pláži nebo parkovné a zbylé výdaje platit kartou. “

Mnohé rodinné dovolené s dětmi se neobejdou bez vodních radovánek. Za návštěvy aquaparků, bazénů a akvárií Češi v loňském roce zaplatili kartou více než 7,5 milionu korun. Dříve byla tato místa také hojně navštěvovaná, návštěvníci ovšem neplatili kartou. „Překvapivě nejvyhledávanější aquaparky však v současné době nenajdeme v Evropě. Podle statistik lidé za jejich návštěvu nejvíc utráceli v USA, Kanadě a Austrálii,“ upřesňuje Peter Demjanovič.

Noční život si klienti ČSOB a Ery v minulém roce nejčastěji užívali ve Velké Británii, Španělsku a na Slovensku. Posezení s přáteli v baru a protančená noc na diskotéce je přišla na 3,5 milionu korun. Také se ukázalo, že lidé se v zahraničí rádi věnovali i hazardu a často navštěvovali kasina.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…