DPP: U dodávek bezpečnostního systému se výrazně uspoří

30.09.2012 21:20

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se dohodl s dodavateli na úpravě komplexního bezpečnostního systému a omezení jednotlivých dodávek.

DPP: U dodávek bezpečnostního systému se výrazně uspoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj Dopravního podniku hl. m. Prahy

Jde o výsledek intenzivního jednání vyvolaného vedením DPP a spolupráce s dodavateli, kteří jsou ochotni reflektovat změněnou hospodářskou situaci Dopravního podniku. Původní smlouva byla uzavřena v roce 2010 na celkovou částku 4,4 mld. Kč.

„Dopravní podnik a společnosti Saab Czech a AŽD Praha se v souvislosti se smlouvou o dodávce komplexního bezpečnostního systému, která byla uzavřena v roce 2010, dohodly, že vzhledem k finanční situaci a změněným potřebám DPP nebude smlouva v plném rozsahu realizována. Dopravní podnik si tak nově může určit kdy, kolik či jakých služeb odebere, vše bude záležet na našich finančních možnostech a prioritách,“ uvedla Magdalena Češková, předsedkyně představenstva a pověřená generální ředitelka Dopravního podniku.

Společnost Saab Czech od smlouvy odstoupí a společnost AŽD Praha bude po zúžení rozsahu prací dle potřeby DPP postupně dodávat jednotlivé bezpečnostní prvky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…