České dráhy: Šachový vlak projede střední Evropou

11.10.2012 9:34

Unikátní šachový turnaj odehraje padesát šachistů e speciálně vypraveném vlaku, který v pátek 12. října v 10:00 vyjede z Hlavního nádraží v Praze a v následujících dnech projede Drážďany, Vratislav, Piešťany a Vídeň, aby se v úterý 16. října opět vrátil do Prahy. Mezi hráči bude i legendární slovenský velmistr Ján Plachetka, či členka české reprezentace Kristýna Havlíková.

České dráhy: Šachový vlak projede střední Evropou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jde o druhý ročník společného projektu Pražské šachové společnosti a Českých drah, který podpořily ERA, PORG a Czech Tourism. V loňském roce jel šachový vlak po trase Praha – Vídeň – Budapešť – Bratislava – Krakov – Praha.

„Jsem velice rád, že také letos vypravujeme ve spolupráci s Pražskou šachovou společností a dalšími partnery speciální Šachový vlak. A to nejen proto, že můžeme propagovat královskou hru, na kterou mladá generace v době počítačů tak trochu zapomíná. Máme zároveň příležitost ukázat železniční dopravu z jiného úhlu, jako místo pro práci a zábavu. Vždyť vlaky a šachy jsou ideální spojení. Jako milovník šachové hry bych tomuto projektu popřál hodně zdaru, aby se z něj stala další uznávaná tradice české železnice,“ uvedl Petr Žaluda, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

„Šachový vlak je unikátní projekt, který nemá obdoby nikde jinde na světě. Nadšeně o něm referovali nejen novináři ze zemí, kudy projížděl, ale také jejich kolegové z Ruska, USA či Indie. Jeho loňští účastníci byli z devíti zemí a během cesty dokázali, že heslo mezinárodní šachové federace FIDE „Gens una sumus“ (Jsme jedna rodina) platí. Věřím, že stejně tomu bude i letos,“ dodal Pavel Matocha, předseda Pražské šachové společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…