Společnost EMC jmenovala na pozici technologického ředitele Johna Roeseho

12.10.2012 13:41

Společnost EMC Corporation dnes oznámila, že její management na pozici technologického ředitele posílil John Roese, zkušený veterán, který se v oboru IT pohybuje už 20 let.

Společnost EMC jmenovala na pozici  technologického ředitele Johna Roeseho
Foto: EMC
Popisek: Společnost EMC jmenovala na pozici technologického ředitele Johna Roeseho

Roese se bude zodpovídat Jeremy Burtonovi, výkonnému viceprezidentovi pro produktové operace a marketing, a bude mít klíčovou úlohu při formování technologické strategie společnosti EMC, která právě zahajuje novou fázi růstu a budování vedoucího postavení na trhu s využitím tří přelomových trendů v IT – technologií cloud, big data a iniciativy Důvěryhodné IT.

Jeff Nick, který zastával roli ředitele společnosti EMC pro technologie v posledních osmi letech, přešel v týmu technologického vedení do nové role. Bude se zodpovídat Paulu Maritzovi, který ve společnosti EMC působí na pozici Chief Strategist, a zaměří se na oblast big data a rozvíjející se iniciativy jednotlivých aplikací.

Roese má více než dvacetileté zkušenosti na vedoucích postech v oboru IT a může se pochlubit dvacítkou udělených patentů a patentů v řízení. Naposledy působil jako senior viceprezident a generální ředitel oddělení výzkumu a vývoje v severoamerické divizi společnosti Huawei. V minulosti zastával také roli vedoucího manažera centra Huawei Enterprise Global Competency Center, které zajišťuje inovace a inkubátor pro podnikové technologie, ale také podporu prodeje, marketingu a provozu pro týmy prodeje a marketingu řešení Huawei Enterprise po celém světě. Před příchodem do společnosti Huawei byl ředitelem technologií společnosti Nortel. Na této pozici vysokého manažera pro technologie a výzkum a vývoj globálně zodpovídal za 12 000 zaměstnanců a roční rozpočet 1,7 miliardy dolarů. Ještě předtím působil jako technologický ředitel společnosti Broadcom Corporation a ředitel pro technologie, marketing a zabezpečení informací ve společnosti Enterasys Networks. Svou kariéru zahájil John Roese ve společnosti Cabletron Systems, kde postupně vyrůstal až do pozice technologického ředitele.

Roese je také zakládajícím partnerem poradenské společnosti ICT Advisory Group LLC, uznávaným autorem, často přednáší na významných konferencích a působí v poradních orgánech četných technologických společností.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…