ČD: Na trať Česká Třebová – Lanškroun vyjíždí RegioShuttle RS1

13.10.2012 12:31

V Pardubickém kraji míří na koleje další nový moderní vlak. Jde o motorový vůz RegioShuttle RS 1 z berlínského závodu švýcarské společnosti Stadler Rail AG. Cestujícím nabídne bezbariérové cestování a moderní klimatizovaný interiér. Až 2/3 všech spojů v Pardubickém kraji tak bude zajištěno zcela novými nebo modernizovanými soupravami.

ČD: Na trať Česká Třebová – Lanškroun vyjíždí RegioShuttle RS1
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Po nasazení RegioPanterů plníme další část svého slibu v Pardubickém kraji a nasazujeme na trať Česká Třebová – Lanškroun zcela nový motorový vůz RegioShuttle RS 1 od firmy Stadler. Vůz RegioShuttle nabízí maximální pohodlí, je bezbariérový, klimatizovaný, vybavený uzavřeným systémem WC i moderním audiovizuálním informačním systémem. Vedle nákupu nových vozidel jako je RegioPanter a vůz od Stadlera jsme ale nemalé prostředky investovali do modernizace dalších souprav, ať už se jedná o Regionovy, řídicí vozy pro klasické soupravy nebo větší motorové vlaky,“ říká Antonín Blažek, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu.

Vedení Pardubického kraje věří, že nové vozy přilákají další cestující a zjednoduší cestování také handicapovaným spoluobčanům. Pro kraj je velkou prioritou dopravní obslužnost měst a obcí regionu, kdy v mnoha směrech tvoří železnice páteř dopravního systému s návaznou sítí autobusových linek. „Již koncem letošního roku budou přibližně dvě třetiny výkonů Českých drah v Pardubickém kraji zajištěny novými nebo modernizovanými soupravami. Ty jsou obvykle nízkopodlažní a vybavené také pro cestování vozíčkářů a dalších cestujících s omezenou schopností pohybu. Myslíme tak na rodiče s malými dětmi, maminky s kočárky nebo seniory. O další modernizaci a nákupu nových vozů s Českými drahami jednáme,“ uvádí hejtman Pardubického kraje Radko Martínek.

V Pardubickém kraji bude nasazen jeden z vozů z kontraktu na 17 motorových vozů RegioShuttle RS 1 se společností Stadler v hodnotě 897 957 000 korun. Cena za tento vůz je tak přibližně 53 milionů Kč. Vozy z této série jsou dodány kromě Pardubického kraje také na Vysočinu a do Libereckého kraje. Nákup vozu bude podpořen spolufinancováním z regionálního operačního programu regionu soudružnosti Severovýchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…