LEO Express cestujícím přistaví vozidlo až k vlaku a odveze vás, kam chcete

29.10.2012 8:50

Nový železniční dopravce LEO Express nabídne svým zákazníkům prémiovou službu. Cestující v jeho spojích si budou moci kdykoliv, byť třeba na poslední chvíli, snadno a za zvýhodněné ceny objednat automobil dle svého výběru přímo až k nástupišti v Praze a Ostravě a dopravit se tak buď do místa odjezdu nebo z cílové stanice tam, kam budou potřebovat. LEO Express totiž odstartoval partnerství s přední mezinárodní autopůjčovnou SIXT.

LEO Express cestujícím přistaví vozidlo až k vlaku a odveze vás, kam chcete
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

„Z našich průzkumů a zkušeností jednoznačně vyplývá, že cestující chtějí možnost komfortně se dopravit k naší soupravě nebo ze stanice, kam je dovezeme. Proto přinášíme tuto novou službu, která je součástí uceleného konceptu návazné dopravy LEO Express. Kdykoliv si náš zákazník bude chtít zapůjčit auto pro to, aby s námi mohl jet, stačí, když o tuto službu jednoduše požádá při objednání jízdenky v našem rezervačním systému na internetu, na našich prodejních místech nebo přímo ve vlaku u stevarda a už se nemusí o nic starat. Vozidlo mu autopůjčovna přistaví tam, kam si řekne, třeba až k nástupišti, a to tehdy, kdy bude chtít. Moderní švýcarské soupravy LEO Express dopraví cestující pohodlně a rychle do stanic na trase mezi Prahou a Ostravou. Bohužel nemůžeme zastavovat všude, naše zákazníky ale dokážeme díky této službě dovézt v podstatě kamkoliv. Nabídneme tak absolutní pohodlí,“ vysvětluje princip této nové služby Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel společnosti LEO Express.

„Když například pocestujete z Prahy do Studénky, nemusíte po příjezdu do Ostravy složitě čekat na vlakový přípoj, ale nasednete hned u nástupiště do objednaného auta a rychle a pohodlně se dopravíte domů nebo jinam, kam potřebujete. Náš zákazník si dokonce bude moci vybrat i typ auta, které ho přiveze nebo odveze až na požadované místo – od luxusních limuzín až po standardní vozy. Nabízíme dokonce i službu limousine service, tedy pronájem vozidla i s řidičem, který vás doveze, kam si řeknete. Autopůjčovna SIXT má také výhodu v tom, že naše vozidla mohou jako jediná parkovat bezprostředně u nástupišť hlavního nádraží v Praze a také přímo u stanice Ostrava-Svinov. Od soupravy LEO Express to tak k našemu vozidlu budou mít cestující doslova pár kroků,“ říká Petr Kosmák, obchodní a marketingový ředitel SIXT.
Jak může vzájemná spolupráce vypadat, ukázaly obě společnosti v koordinaci s občanských sdružením Asistence v sobotu 27. 10. 2012 dopoledne na hlavním nádraží v Praze. Hendikepovaného Jakuba Neuberta na vozíku až k nástupišti k „odjezdu“ vlaku dopravilo vozidlo objednané prostřednictvím autopůjčovny SIXT a dotyčný najel po mobilní rampě do moderní bezbariérové nízkopodlažní soupravy LEO Express, kde jsou pro hendikepované k dispozici speciální místa. „Do soupravy se dobře vjíždí, je dobré, že je celá snadno průjezdná, sám jsem si to vyzkoušel,“ řekl Jakub Neubert.
Souprava LEO Express se také po celou sobotu 27. října 2012 na hlavním nádraží v Praze otevřela veřejnosti. Stovky lidí se přišly podívat a vyzkoušet pohodlí tohoto moderního zlatočerného vlaku a odcházely vesměs velmi spokojeni. Například Mirka Staříková si pochvalovala dostatek prostoru v celé soupravě. „Vlak se mi velmi líbí, všechny tři jeho třídy, působí nesmírně kultivovaně, je to doprava 21. století, už se nemohu dočkat, až se s ní svezu.“ Cestu s LEO Express plánuje i nevidomý student Pavel Dostál, který si ji také přišel vyzkoušet. „Snadno se v něm dokážu orientovat i procházet, nejsou v něm prakticky žádné bariéry. Oceňuji také, že jako ucelená souprava nebude LEO Express stále měnit číslování míst, jako se to stává, když se např. do vlaku doplní další vagón,“ uzavřel Pavel Dostál.
Spolupráce s autopůjčovnou SIXT zapadá do celkového rámce konceptu návazné dopravy společnosti LEO Express, která má ambice se stát jednou z nejkomplexnějších a nejpropracovanějších služeb tohoto typu v Česku. LEO Express v současnosti uzavírá dohody také s dalšími autopůjčovnami a TAXI službami, které výhradně cestujícím LEO Express poskytnou ve městech, kde zastavuje, služby za zvýhodněné ceny.
Leoš Novotný připomíná, že v současnosti finišují přípravy na spuštění řádného provozu LEO Express na trase mezi Prahou a Ostravou. „Pokud projdeme všemi nezbytnými testy v rámci zkušebního provozu, chtěli bychom první cestující svézt již v listopadu. V následujících dnech také odhalíme náš rezervační systém, zveřejníme naši cenovou politiku a zahájíme prodej jízdenek. Otevřeme přitom také reprezentační kontaktní a prodejní prostor na hlavním nádraží v Praze a pokladny ve stanicích Pardubice, Ostrava hl. n. i Ostrava-Svinov,“ uzavřel Leoš Novotný.
SIXT je největším komplexním dodavatelem mobility na světě. Poskytuje nadstandardní servis už více než 100 let od svého založení v Německu roku 1912, a to ve všech segmentech, kterými jsou autopůjčovna, vozidla s řidiči, operativní leasing nebo
V Praze 27. 10. 2012
Tisková zpráva
správa podnikového autoparku. Flotila vozidel prémiových značek se stářím maximálně do 6 měsíců je vždy připravena dopravit zákazníky do svého cíle, mimo České republiky také v dalších 115 zemích světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…