CPI Group dominovala hotelové kategorii soutěže Best of Realty

09.11.2012 12:00

Čtrnáctý ročník prestižní domácí developerské soutěže Best of Realty vyvrcholil 7. listopadu galavečerem v kongresovém sále České národní banky, na němž byly vyhlášeny nejlepší projekty uplynulého roku. Realitní skupina CPI Group získala v kategorii Hotely hned dvě nejvyšší ocenění.

CPI Group dominovala hotelové kategorii soutěže Best of Realty
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

První místo v kategorii Hotely obsadil projekt rekonstrukce Clarion Congress Hotelu České Budějovice „…za výborně a prakticky provedenou rekonstrukci, velmi dobře řešené kongresové prostory a za zachování image hotelu Gomel jako místa setkávání obyvatel Českých Budějovic“. Rekonstrukce osmnáctipatrového objektu byla dokončena po čtrnácti měsících na jařetohoto roku. Autorem nové podoby čtyřhvězdičkového hotelu je ing. arch. Jaromír Kročák z Ateliéru Kročák Architekt, jehož záměr doprovodil ing. Lukáš Fictum z MS Architekti o návrhy interiérů. Generálním dodavatelem stavby byla společnost PSJ, a.s. Provozovatelem hotelu je společnost CPI Hotels. Projekt získal už v září tohoto roku ocenění Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR v rámci soutěže Stavba roku. Úspěch hotelu po stránce stavební doplňují také ekonomická čísla a vysoká obsazenost, která jsou rovněž součástí hodnocených kritérií.

Také druhé nejvyšší ocenění získal projekt CPI Group. Multifunkční komplex CPI City Center Ústí nad Labem, respektive podle pravidel do hotelové kategorie začleněný Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, jenž je součástí komplexu, byl „… oceněn za kapacitně vyvážený a velmi prakticky řešený hotelový provoz propojený s multifunkčním komplexem CPI City Center Ústí nad Labem.“ Kromě čtyřhvězdičkového hotelu s kongresovým centrem zahrnuje komplex také „áčkové“ kanceláře a obchodní jednotky
a dokončen byl již na jaře 2011.

„Náš hotelový development čekal na ocenění dlouho,“ uvedl ve své řeči Zdeněk Havelka, generální ředitel CPI Group s odkazem na množství menších i větších projektů úspěšně realizovaných v uplynulých pěti letech. „O to více jsme rádi, že jsme v letošním ročníku získali hned dvě ocenění, a to jak pro rekonstruovaný objekt, tak pro nově postavený,“ dodal Havelka.

Přestože je CPI Group primárně dlouhodobým investorem, významnou část jejich aktivit tvoří také development. V hotelové oblasti jsou nyní aktuální rekonstrukce někdejšího hotelu Sigma v Olomouci nebo rekonstrukce a dostavba ostravského hotelu Clarion. V kancelářském segmentu probíhá výstavba CPI City Center Olomouc a projektu COPA Centrum, který zahrnuje také maloobchodní část a byty. Oblast retailového developmentu nejvíce reprezentuje výstavba retailových parků. Celkové investice do developmentu v horizontu 2–3 let odhaduje CPI Group na 5 miliard korun.

Soutěž „Nejlepší z realit“ („Best of Realty“), která se v tuzemsku považuje za nejprestižnější ve svém oboru, se koná pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) sdružující nejvýznamnější osobnosti české developerské scény. Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s.r.o. Na slavnostním galavečeru jsou oceňovány projekty, které přispívají k růstu úrovně českého realitního trhu. Respektované tituly uděluje odborná porota, složená z předních odborníků oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…