Cisco představuje novinku pro 100Gb přenosy – využívá ji i CESNET

14.11.2012 13:00

Společnost Cisco oznámila inovace v oblasti budování sítí. Nové možnosti přináší síťová technologie elastic core, která umožní poskytovatelům zavádět nové služby maximálně efektivně s ohledem na náklady, a to během několika minut namísto týdnů či měsíců. Tuto technologii nově využívá také sdružení CESNET.

Cisco představuje novinku pro 100Gb přenosy – využívá ji i CESNET
Foto: red
Popisek: Cisco

Podle studie Cisco Visual Networking Index vzrostl za posledních pět let globální IP provoz osmkrát, přičemž v dalších pěti letech se zvýší ještě třikrát. Tento explozivní nárůst provozu způsobuje, že poskytovatelé služeb hledají řešení, která umožní konvergenci IP a optických sítí. Moderní sítě proto musejí poskytovat stále vyšší pružnost a efektivitu a současně škálovatelný datový tok pro propojení datových center.

Nově představené řešení jako prvních na světě využívá koherentní přenos s propustností 100 Gb/s se zhuštěným vlnovým multiplexem (Internet Protocol over Dense Wave Division Multiplexing - IPoDWDM) a novou technologii nLight™ pro špičkový směrovač Cisco® Carrier Routing System (CRS).

100G přenosy v síti CESNET

Tuto technologii nově využívá také sdružení CESNET, národní síť pro výzkum a vzdělávání, která propojuje téměř 100 vědeckých, výzkumných a vzdělávacích institucí v České republice. Technologie Cisco nLight spolu s Cisco CRS, koherentním IPoDWDM řešením umožňuje síti CESNET využívat přenosový systém o rchlosti100 Gb/s. Evoluce ve vývoji páteřní sítě v podobě Cisco nLight je součástí neustále probíhající optimalizace, která významně rozšíří možnosti služeb a sníží cenu IP/MPLS (Internet Protocol/Multiprotocol Label Switching) sítě CESNET.

Cisco nLight poskytuje koherentní přenos s propustností 100 Gbps a dosahem 3000 km bez nutnosti používat nákladné opakovače signálu. Technologie IPoDWDM umožňuje poskytovatelům zavedení 100Gbps technologie ve stávajících sítích a přináší jim snadno implementovatelné vysokorychlostní přenosy na vzdálenost, jaká dosud nebyla dosažitelná standardními technologiemi. Díky nLight mohou poskytovatelé a operátoři ochránit své dosavadní investice do optické infrastruktury a současně získat vysokou propustnost i v okrajových nebo oslabených segmentech infrastruktury.

S více než 8 000 nasazenými systémy a téměř 1000 multi-šasi konfiguracemi je Cisco CRS nejrobustnější škálovatelný multi-šasi páteřní směrovač ve světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…