Budějovický Budvar loni výrazně zvýšil export piva v nevratných sudech

06.02.2013 8:54

Budějovický Budvar, n.p., loni výrazně zvýšil export piva v nevratných sudech systému KeyKeg. Do 14 zemí vyvezl 4700 hektolitrů světlého a tmavého ležáku v tomto druhu obalu, meziročně o 127 % více. Sud KeyKeg se tak stal jedním z faktorů, které v roce 2012 pomohly k dosažení nejvyššího exportu v historii pivovaru.

Budějovický Budvar  loni výrazně zvýšil export piva v nevratných sudech
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Pivovar Budějovický Budvar, n.p., loni výrazně zvýšil export ležáku Budweiser Budvar v nevratných sudech systému KeyKeg. V roce 2012 si světlý a tmavý ležák značky Budweiser Budvar v sudech KeyKeg objednali zákazníci ve 14 zemích. Vývoz tohoto produktu se meziročně zvýšil o 127 % a dosáhl celkového objemu 4700 hektolitrů. Stáčírnu na sudy KeyKeg uvedl Budějovický Budvar do provozu v březnu 2011. Nevratné sudy jsou určeny výhradně pro export a na tuzemský trh se nedodávají.

„Při zavádění nevratných sudů bylo naším primárním cílem zavedení anebo  zvýšení prodeje sudového piva ve vzdálených destinacích. Chtěli jsme eliminovat administrativní a logistické bariéry, které znemožňovaly, nebo z různých důvodů příliš komplikovaly dodávky piva v klasických vratných sudech do některých lokalit. Výsledky předčily naše očekávání. Sud KeyKeg se tak stal jedním z faktorů, které přispěly k úspěchu našeho exportu v roce 2012,“ říká Ing. Mgr. Renata Pánková, vedoucí oddělení exportních prodejů Budějovického Budvaru. V loňském roce exportoval pivovar nejvíce piva ve své historii – celkem 657 000 hl, což je meziročně o 1 % více. „Nejvíce piva v nevratných sudech jsme vyvezli do Ruska, na Ukrajinu a do Austrálie,“ doplňuje Ing. Mgr. Pánková. Významnými odběrateli jsou také Vietnam, Japonsko, Nový Zéland, Čína nebo Hongkong. V listopadu 2012 byla první zásilka sudů KeyKeg odeslána do Brazílie. „Očekáváme, že poptávka po pivu v těchto obalech i nadále poroste. Zajímavý obchodní potenciál vidíme například v Jižní a Střední Americe, zejména v Mexiku,“ uzavírá Ing. Mgr. Pánková.

Sudy systému KeyKeg představují zásadní technologickou novinku v oblasti balení a distribuce čepovaného piva. Při jejich použití odpadá z logistického řetězce finančně, časově a administrativně náročný zpětný transport prázdného sudu z výčepního místa zpět do pivovaru. Nevratné sudy používané pro ležák Budweiser Budvar fungují na podobném principu jako populární pivní tanky, známé z mnoha českých restaurací. Pivo se plní do vnitřního vaku ze speciální nepropustné fólie a tlačný plyn tak během čepování vůbec nepřichází do styku v pivem. KeyKeg proto dokáže udržet senzorickou i mikrobiologickou stabilitu piva stejně, jako standardní nerezový sud. KeyKeg má také výrazně nižší hmotnost, než nerezový sud: zatímco prázdný obal KeyKeg o objemu 20 litrů váží jeden kilogram, prázdný nerezový sud o stejném objemu má hmotnost devět kilogramů. Sudy KeyKeg šetří i životní prostředí: díky nižší hmotnosti snižují spotřebu pohonných hmot na přepravu plných i prázdných obalů a navíc jsou vyrobeny z plně recyklovatelných materiálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…