VZP: Inzilinové pumpy a jejich příslušenství jsou v ČR dražší

16.02.2013 10:20

Všeobecná zdravotní pojišťovna chce ujistit všechny své klienty, kteří potřebují pro svou léčbu inzulinové pumpy, že v současné době dělá maximum pro to, aby jejich náklady na potřebné vybavení mohly být co nejnižší. Podle zjištění pojišťovny jsou nyní ceny od výrobců nastaveny tak, že jsou u naprosto stejných výrobků často až o více než polovinu vyšší, než v sousedních státech.

VZP: Inzilinové pumpy a jejich příslušenství jsou v ČR dražší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Všeobecná zdravotní pojišťovna monitoruje zdravotnická zařízení, která předepisují inzulinové pumpy, a bohužel zaznamenává případy, kdy mnohá z nich předepisují pouze ty nejdražší pumpy od jednoho či dvou konkrétních výrobců. Jejich ceny v České republice jsou zároveň často výrazně vyšší, než v okolních zemích.

VZP proto již od příštího měsíce přistoupí k úpravě úhrady inzulinových pump. Současně chce pacienty ujistit, že stále bude minimálně jeden typ inzulinové pumpy plně hrazen. Bude to přitom výrobek, který patří k nejmodernějším na trhu, je možné jej ovládat a nastavovat chytrým telefonem, a to včetně napojení glukometru. Některé nákladnější inzulinové pumpy proto již nemusí být plně hrazeny. Náklady, které pojišťovna ušetří na úhradách předražených pump, investuje do další péče o své klienty. Zároveň VZP vyzývá pacienty, aby se informovali u svého ošetřujícího lékaře, zda neexistuje výrobek méně nákladný, u kterého nemusí platit vysoký doplatek.

Mgr. Jiří Rod
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…