Infračervený teploměr Fluke vyplňuje mezeru mezi teploměry a termokamerami

03.03.2013 12:56

Společnost Fluke Corporation představuje nový vizuální IR teploměr Fluke® VT02, přístroj pro vyhledávání problémů s infračervenou teplotní mapou. Až dosud si museli elektrikáři, průmysloví údržbáři, technici HVAC i autoopraváři vybírat mezi jednobodovými infračervenými teploměry a termokamerami s vysokým rozlišením (infračervenými neboli IR kamerami).

Infračervený teploměr Fluke vyplňuje mezeru mezi teploměry a termokamerami
Foto: Fluke
Popisek: Společnost Fluke Corporation

Vizuální IR teploměr Fluke VT02 tuto mezeru zaplňuje, pokud vám nestačí jednobodové měření teploty a zároveň nepotřebujete termální zobrazování s vysokým rozlišením. Jeden přístroj nabízí kombinaci vizuálního snímání termokamery, vizuálního obrazu digitálního fotoaparátu a přímočaré praktické využití IR teploměru.

Inspekce elektrických, průmyslových, HVAC i automobilových aplikací je s přístrojem VT02 mnohem rychlejší než s pomocí infračerveného teploměru, který vyžaduje mnohočetná měření a ruční zápis výsledků. Přístroj VT02 dokáže ihned zjistit problémy pomocí prolínaných termálních a digitálních snímků. Záběry zobrazí a uloží jako plně vizuální, plně infračervené nebo ve třech různých režimech prolínaných obrazů (25%, 50% a 75%). Značky zvýrazní horká a studená místa, indikující nejvyšší teplotu červeným rámečkem a nejchladnější modrým rámečkem. Naměřená teplota je zobrazena ve středu displeje.  Snímky se ukládají na kartu micro-SD, takže není nutné zapisovat jednotlivá ani mnohočetná měření.

Vývoj přístroje, který by se vyráběl snáze než tradiční termokamery, vyžadoval notnou dávku inovace. Pomocí ultratenkých pyroelektrických snímačů dokázali inženýři posunout limity této technologie až do takové míry, že je možné vytvářet infračervenou teplotní mapu.

Cenově dostupný, kompaktní a intuitivní přístroj VT02 má jednoduchou obsluhu bez ostření a rozšiřuje díky tomu uživatelskou základnu, od zkušených techniků i na jejich méně zkušené kolegy, a zároveň zvyšuje množství aplikací pro interní zaměstnance a vytváří nové obchodní příležitosti pro poskytovatele služeb. Snímky pořízené přístrojem VT02 lze importovat do softwaru SmartView® pro analýzu, který se dodává spolu s přístrojem, abyste mohli vytvářet profesionální protokoly pro nadřízené pracovníky nebo evidenci zákazníků, dokumentující zjištěné problémy nebo opravy.

Další informace o přístrojích Fluke a aplikacích a pomoc s vyhledáním nejbližšího distributora lze získat na e-mailu info@fluke.cz nebo na webových stránkách společnosti Fluke na adrese http://www.fluke.cz.

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …