Hyundai představil nový model ix35 před jeho debutem v Ženevě

02.03.2013 15:21

Hyundai představuje nový ix35 před jeho světovou premiérou na Ženevském autosalonu 2013. Nové provedení SUV segmentu C přichází na scénu tři roky po představení původního modelu ix35 s celou řadou technických vylepšení a vyšší hospodárností.

Hyundai představil nový model ix35 před jeho debutem v Ženevě
Foto: red
Popisek: Hyundai

Nový ix35 – skutečný model „vyrobený pro Evropu“ – dostal do vínku nový zážehový motor „Nu“ 2.0 GDI (Gasoline Direct Injection), který byl vyvíjen v Evropě. V modelu ix35 nahrazuje dvoulitrový motor „Theta-II“ a v porovnání s ním nabízí vyšší výkon a nižší spotřebu paliva. Vznětový motor CRDi díky inovativním technickým řešením, jako je nízkotlaký systém recirkulace výfukových plynů LP-EGR (Low-Pressure Exhaust Gas Recirculation), produkuje čistší výfukové plyny.
 
Jízdní vlastnosti a ovladatelnost v evropském pojetí jsou u nového ix35 dále vylepšeny systémem řízení Hyundai FLEX STEER se třemi režimy. Řidič si může vybrat normální, komfortní a sportovní režim, aby si přizpůsobil úroveň účinku posilovače řízení a zpětnou vazbu podle vlastních představ.
 
Bi-xenonové světlomety a přístrojový panel Supervision s displejem TFT nabízejí řidiči větší přehled, zatímco v interiéru byla zvýšena kvalita celé řady materiálů společně s několika vylepšenými detaily.
 
Allan Rushforth, viceprezident a výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe, k tomu poznamenal: „Nový ix35 je pro Hyundai v Evropě důležitým modelem. Vzhledem k obrovské popularitě původního vozu jsme museli zajistit, aby realizovaná vylepšení tuto oblibu zachovala. Modernizace designu, dynamiky a techniky nového ix35 zachovává charakter tohoto velmi úspěšného vozu, ale zároveň nabízí zákazníkům ještě emocionálnější důvod ke koupi.“
 
„Model ix35 byl pro Hyundai důležitý. Díky přitažlivým fluidním tvarům a evropské kvalitě přispěl ke změně vnímání vozů Hyundai evropskými zákazníky. Nový ix35 s vylepšenou nabídkou motorů a převodovek, sofistikovanějším interiérem a výraznějším designem osloví v Evropě ještě širší zástup zákazníků.“
 
Hyundai ix35 se stal nejrychleji prodávaným modelem v evropské historii značky Hyundai a mezi zákazníky je stále velmi žádaný – jen v roce 2012 bylo prodáno více než 87 000 vozů. Hyundai ix35 byl prvním vozem s charakteristickým designem Hyundai, jemuž dominují fluidní tvary. Modernizované provedení navazuje na nyní již důvěrně známý styl, jehož součástí je charakteristická šestiúhelníková maska chladiče. Model ix35 byl navržen a vyvinut v Technickém středisku Hyundai Motor Europe v německém Rüsselsheimu. Výrobu zajišťuje český závod Hyundai v Nošovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.