Grantový program TPCA i přes pokles výroby bude

03.03.2013 17:48

Již devátým rokem se automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën zasazuje o rozvoj kolínského regionu. Dnešním dnem vyhlašuje další ročník grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko. Jeho cílem je finančně podpořit projekty, které rozvíjí region ve třech oblastech – životní prostředí, bezpečná doprava a vzájemné soužití.

Grantový program TPCA i přes pokles výroby bude
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

„Jsem velmi rád, že již dlouhých devět let se nám společně s neziskovými organizacemi daří realizovat projekty zlepšující život na Kolínsku. V rámci grantového programu přispíváme zejména na projekty s dlouhodobým přínosem. I náš závazek vůči regionu je dlouhodobý. Proto, i přes pokles výroby a tržeb, nepolevujeme a letošní grantový program podpoříme, stejně jako v předešlých letech, čtyřmi miliony korun,“ říká Kenta Koide, prezident společnosti TPCA.

Od vzniku grantového programu v roce 2005 přišlo do TPCA již více než 700 žádostí. Automobilka finančně podpořila téměř 150 z nich, a to celkovou částkou dosahující 32 milionů korun. Největší, téměř 70%, podíl podpořených žádostí tvoří projekty zaměřené na vzájemné soužití. Následuje životní prostředí s 41 % a bezpečná doprava s 36%.

„Datum uzávěrky podání žádostí je 29. března. Letos nejúspěšnější projekty slavnostně vyhlásíme 6. června na galavečeru v kolínském divadle. Stejně jako v loňském roce bude příležitost podpořit preferovaný projekt v internetovém hlasování na facebookové stránce TPCA Partnerství pro Kolínsko,“ říká Monika Koťarová, koordinátorka grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko.

Osobně se těší zejména na projekty v oblasti životního prostředí. „Myslím, že Kolínsko má co nabídnout a je zde hodně příležitostí jak vylepšit životní prostředí, aby se tu lidem žilo lépe. Možná, že řada lidí tu má nápady a jen se je bojí realizovat. My jim nabízíme pomocnou ruku,“ dodává Koťarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…