Špičkový německý odborník získá prestižní titul na ČZU

07.03.2013 15:50

Mezinárodně uznávaný odborník v oblasti herbologie – nauky o plevelech a jejich regulaci prof. Dr. Karl Hurle (Universität Hohenheim, Německo) obdrží v pondělí 11. března 2013 čestný titul doctor honoris causa České zemědělské univerzity v Praze z rukou rektora prof. Ing. Jiřího Balíka, CSc. Slavnostní zasedání vědecké rady, během níž bude čestný doktorát udělen, začíná ve 14 hodin v aule ČZU.

Špičkový německý odborník získá prestižní titul na ČZU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Zároveň na tomto slavnostním shromáždění obdrží prof. Dr hab. Józef Horabik (Instytut Agrofizyki Polskiej Akademii Nauk, Polsko) a prof. Dr. Ing. Antonio Notario Gómez (Universidad Politécnica de Madrid, Španělsko) titul čestný profesor.
 
Vědecko-výzkumná práce profesora Karla Hurle zahrnuje oblasti biologie a ekologie plevelů, regulace zaplevelení, chování herbicidů v prostředí a ekotoxikologie. Během své kariéry profesor Hurle publikoval 287 vědeckých prací. Jsou významné zejména originálním pohledem a otevírají tak nové oblasti výzkumu na styčných plochách s dalšími vědními disciplínami, jako fyziologie rostlin, ekotoxikologie, molekulární ekologie, chemie ap. S ČZU spolupracuje od roku 1990.
 
Odborný záběr profesora Antonia Notaria je velmi široký, od výzkumu škůdců lesa, fytosanitární kontroly entomofauny, ektoparazitů vodního ptactva po výzkum biologie jednotlivých druhů zvěře a jejích parazitů. Publikoval dosud na 155 vědeckých prací. S Českou zemědělskou univerzitou spolupracuje od roku 1998.
 
Výzkumné aktivity profesora Józefa Horabika jsou zaměřeny na fyzikální vlastnosti zemědělských materiálů. Je odborníkem zejména na mechanické vlastnosti granulovaných materiálů. Prováděl matematické modelování a popis fyzikálních vlastností objemových zemědělských materiálů a potravin pro bezpečné a efektivní skladování. Přímé kontakty s ČZU udržuje od roku 1985.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…