Egyptská elektrárna bude mít řídicí systém turbíny od české společnosti ZAT

07.03.2013 19:02

Jedna z významných elektráren v Egyptě Talkha 2x 210MW bude mít nový český řídicí a ochranný systém turbíny. Technici firmy ZAT zabodovali i přes náročnou světovou konkurenci, jež se o zakázku ucházela. Vyplatila se jim dlouholetá práce, kterou v elektrárně Talkha i na egyptském trhu v minulosti odvedli.

Egyptská elektrárna bude mít řídicí systém turbíny od české společnosti ZAT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sloupy vysokého napětí

 

Ucházet se o zakázky na modernizaci elektráren v Egyptě není v současných politicko-ekonomických podmínkách této arabské země jednoduché. Společnost ZAT však měla dobré předpoklady pro uspění ve výběrovém řízení.  „Vyplatila se nám dlouholetá obchodní spolupráce i kladné reference v této arabské zemi. Elektrárna Talkha je dlouhodobým odběratelem našich produktů, a to už od její výstavby v letech 1990 až 1994,“ konstatuje Ivo Tichý, člen představenstva ZAT a.s.

Podle Iva Tichého se ve zdejším provozu dobře zapsali i čeští technici. Ti se již delší dobu podíleli také na dodávckách náhradních dílů a servisních pracích. Výsledky jejich dlouholetého působení v zemi také utvrdily vedení elektrárny v tom, že zakázku o objemu téměř 20 milionů korun budou schopni dokončit ve velmi krátkém termínu. Čeští technici budou také supervizovat demontáž starého zařízení a instalovat nové s následným uvedením do provozu i školit egyptské specialisty na provoz a úrdžbu dodávaného zařízení.

„Stavbu bychom měli předat do dvou měsíců od zahájení instalace, předpokládaný termín je polovina roku. Instalace řídicího systému turbíny o tak významném výkonu nám otevírá další možnosti pro uplatnění produktů firmy ZAT v Egyptě,“ doplnil Ivo Tichý.

Společnost ZAT patří na egyptském trhu k silným hráčům. Jejich řídicí systémy používají nejen na elektrárně Talkha (2x 210MW). Další jsou instalovány například v elektrárně Kafr el Dawar (4x 110MW) či cukrovarech KomOmbo, NagHamadi, Kous a dalších.

20 let ZAT v dodávkách řídicích systémů turbín

Společnost ZAT má v oblasti dodávek řídicích systémů turbín dlouholetou tradici. Za dobu svého působení na trhu realizovala ve světě stovky aplikací, jen za posledních 20 let úspěšně dodala a uvedla do provozu 168 instalací na čtyřech světadílech v desítkách států, např. v Mexiku, Indii, Číně i v řadě evropských zemí. Parní turbíny s řídicími systémy ZAT jsou uplatňovány v tepelných a jaderných elektrárnách, v průmyslových energetikách (cukrovary, papírny, ocelárny apod.) a v neposlední řadě v teplárenství.

Se stejnou úspěšností, jako jsou dodávky řídicích systémů pro parní turbíny, realizuje společnost ZAT řízení vodních turbín. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…