Poptávka po zimních bruslích klesla o 41 %, důvodem bylo nestálé počasí letos v zimě

03.04.2013 10:00

Letos v zimě meziročně poklesl zájem o nákup bruslí na led o 41 %. Na poptávce po sportovním vybavení se odrazily teplotní výkyvy v zimních měsících. Ukázaly to aktuální statistiky e-shopu SportObchod.cz, který je největším tuzemským online prodejcem sportovních potřeb. Zájem naopak rostl o výbavu na sálové sporty, poptávka oproti loňskému roku v průměru narostla o 28 %.

Poptávka po zimních bruslích klesla o 41 %, důvodem bylo nestálé počasí letos v zimě
Foto: Archiv
Popisek: Zimní brusle, ilustrační foto

Češi v zimních měsících od listopadu 2012 do března 2013 potvrdili vysokou oblibu sálových sportů jako squash, badminton či florbal, u kterých meziročně vzrostla poptávka nejvíce. Internetový obchod SportObchod.cz zaregistroval největší navýšení zájmu o sportovní vybavení pro badminton. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku si jej lidé kupovali o 36 % více. Celková poptávka po sportovních potřebách zůstává ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku shodná.

„Letošní zima s častými teplotními výkyvy ovlivnila nákupní chování zákazníků a vedla k nižšímu zájmu o některé zimní sporty. Oproti loňskému roku jsme zaznamenali největší pokles poptávky v případě zimních bruslí, kterých se prodalo o 41 % méně,“ sdělil Josef Mech, ředitel internetového obchodu SportObchod.cz, který nabízí vybavení pro zimní i letní sporty. „Důvodem byly především horší podmínky na přírodních kluzištích, kdy dostatečně nezamrzly rybníky tak, jako v předchozích letech. Naopak  oblíbenou stálicí u českých sportovců je fotbal. Zájem o vybavení na kopanou v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně narostl o 25 %,“ doplnil Mech.

S příchodem jarní sezóny se poptávka tradičně proměňuje a lidé si pořizují jiný typ sportovních potřeb než v zimních měsících. E-shop SportObchod.cz v březnu letošního roku zaznamenal zvýšený zájem o nové modely in-line bruslí a o tenisové rakety. Sportovní nadšenci zároveň projevili rostoucí poptávku po nosičích jízdních kol na automobily.

„Již od března v souvislosti se startem jara se lidé tradičně začínají zajímat o vybavení na venkovní sporty. Jde především o potřeby pro in-line bruslení nebo cyklistiku, které nemohou v průběhu zimy vykonávat,“ uvedl Josef Mech z internetového obchodu SportObchod.cz. „V letošním roce je však nárůst zájmu o tento druh zboží mírnější než v minulých letech. Hlavní příčinou jsou nízké teploty a sněžení, které přetrvávají i v průběhu března,“ dodal Mech.

O obchodu SportObchod.cz

E-shop Sportobchod.cz působí na českém internetu již od roku 2002 a patří k největším a nejúspěšnějším on-line prodejcům sportovních potřeb. Obchod nabízí široký sortiment zboží podpořený velmi propracovaným systémem odborného poradenství. Vedle e-shopu provozuje SportObchod.cz také dvě kamenné pobočky v Praze a Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…