Nové stavby v jižních Čechách čekají ceny PRESTA

03.04.2013 10:08

Opět po dvou letech čeká jihočeské stavbaře a architekty klání o titul PRESTA – prestižní stavba jižních Čech. Už posedmé se dozvíme, které stavby realizované v uplynulých dvou letech na území jižních Čech se budou moci pyšnit tímto oceněním.

Nové stavby v jižních Čechách čekají ceny PRESTA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

Jedenáctičlenná odborná porota, složená ze zástupců oblastní pobočky Českého svazu stavebních inženýrů (ČSSI), České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazu podnikatelů ve stavebnictví Jihočeského kraje, udělí ceny PRESTA 10. dubna v Clarion Congress Hotelu České Budějovice, který je zároveň jednou ze soutěžních staveb. Od 18.30 zde začne slavnostní večer, kde bude představeno všech 46 přihlášených staveb a vítězové soutěžních kategorií: Občanské a průmyslové stavby, Rodinné domy a bytové stavby, Vodohospodářské a ekologické stavby, Dopravní a ostatní inženýrské stavby, Ostatní stavby pro volnočasové aktivity. Mezi soutěžními stavbami jsou například: Pavilon T českobudějovického výstaviště, Národní muzeum fotografie a dílna tapiserií v Jindřichově Hradci, plavební komora České Vrbné, lávka u zimního stadionu v Českých Budějovicích, stezka v korunách stromů v Lipně nad Vltavou nebo vodácký areál Lídy Polesné v Českém Vrbném.

Přehlídku stavebních realizací jižních Čech PRESTA zaštítil jako už tradičně jihočeský hejtman Jiří Zimola, který osobně rozhodne o vítězi jedné kategorie – titulu INSPIRA. Cílem akce je prezentovat současné stavebnictví na jihu Čech a podpořit jeho rozvoj. Snahou je přitom propagovat kvalitní, hospodárně navržené stavby a dobré architektonické, technické i technologické řešení konkrétního díla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…