Česká spořitelna: Policie dopadla pachatele přepadení pobočky v Praze

08.04.2013 15:00

Policie ČR dopadla pachatele, který 22. ledna 2013 přepadl pobočku České spořitelny v Praze v ulici Novodvorská. Česká spořitelna na tomto případu s Policií ČR úzce spolupracovala, a právě díky podkladům banky se Policii ČR podařilo lupiče chytit. Trestní sazby za loupežná přepadení se pohybují poměrně vysoko - lupiči nyní hrozí až 14 let vězení.

Česká spořitelna: Policie dopadla pachatele přepadení pobočky v Praze
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

 

Opět se tak potvrdilo, že Policie ČR je v objasnění loupežných přepadení poboček bank či pokusů o ně úspěšná. Více než dvě třetiny loupežných přepadení končí dopadením pachatele, a to také díky speciálním opatřením, která Česká spořitelna ve spolupráci s policií přijala. V letošním roce bylo přepadeno 12 poboček České spořitelny, což je o něco více než loni.  8 přepadení však již bylo objasněno, z 5 přepadení si pachatel neodnesl ani korunu. 
 
Česká spořitelna věnuje velkou pozornost prevenci a investuje do bezpečnostních technologií a patrollingu. Školí také své zaměstnance, a právě díky jejich pozornosti a duchapřítomnosti se podařilo již několik loupežných přepadení odvrátit. Banka navíc ve svých pobočkách omezuje množství hotovosti, a tak si pachatelé často odnesou pouze několik tisícikorun, pokud vůbec něco. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…