PayPal kupuje vývojáře analytického softwaru Iron Pearl

20.04.2013 9:44

Společnost PayPal, provozovatel služby pro online platby a organizační jednotka skupiny eBay, Inc., převzala firmu Iron Pearl, která vyvíjí specializovaný software pro získávání a udržení zákazníků.

PayPal kupuje vývojáře analytického softwaru Iron Pearl
Foto: PayPal
Popisek: PayPal

Zakladatelé společnosti Iron Pearl Stan Chudnovsky a James Currier v PayPalu povedou nový tým zaměřený na růst počtu uživatelů. Chudnovsky se stane viceprezidentem PayPalu pro růst, Currier bude působit jako poradce pro stejnou oblast.

Jejich tým se bude soustředit na rozšiřování zákaznické základny PayPalu a lepší zapojení uživatelů. Využije přitom analytické softwarové produkty firmy Iron Pearl, které jsou navrženy pro virální marketing – taktiku pro rychlé šíření sdělení v sociálních sítích, kde si je předávají sami spotřebitelé. Na firemním blogu to uvedl prezident společnosti PayPal David Marcus. „Jsme si jisti, že uplatnění těchto jedinečných a vysoce účinných schopností v PayPalu povede k tomu, že budeme naše přelomová řešení pro platby moci ještě více rozšířit mezi prodejce i spotřebitele,“ domnívá se.

Podle Marcuse prožívá PayPal s více než 123 miliony aktivních uživatelů po celém světě období prudkého růstu. Pět milionů uživatelů se přitom ke službě připojilo v posledních třech měsících roku 2012. Šlo tak o čtvrtletí nejrychlejšího růstu za posledních osm let. Ve svém blogovém příspěvku ale Marcus zároveň uvedl, že PayPal by mohl růst ještě rychleji.

Před firmou Iron Pearl založili Chudnovsky a Currier společnost Tickle, Inc., specializovanou na online testování kariérového hodnocení. Také ta podle zástupců PayPalu experimentovala se strategiemi virálního marketingu. V roce 2004 koupil společnost Tickle za 100 milionů dolarů inzertní portál s nabídkami práce Monster Worldwide, Inc. Dvojice zakladatelů pak vytvořila službu WonderHill pro hry v sociálních sítích, kterou v roce 2010 podle vlastního vyjádření koupila vývojářská společnost Kabam zaměřená na online hry.

Chudnovsky navíc vedl strategie růstu pro řadu dalších společností, mimo jiné pro komunitní web Goodreads, Inc., který nabízí sociální síť pro publikování recenzí knih a který byl nedávno převzal online gigantem Amazon.com, Inc. nebo pro společnost BranchOut, Inc., zaměřenou na profesní networking na platformě Facebook. „Dokázal vytvářet skutečný a trvalý virální růst a podporovat udržení zákazníků ve svých vlastních start-upech, ale také poradit jiným, jak růst mimořádným tempem a získávat stovky milionů unikátních nových uživatelů,“ hodnotí jeho působení Marcus.

PayPal si drží druhou příčku mezi poskytovateli platebních služeb pro přední dodavatele internetových maloobchodů. Podle průvodce 1 000 největšími elektronickými obchody uvádí 71 obchodníků z žebříčku Top 500 a 136 provozovatelů z druhé pětistovky PayPal jako jednoho ze svých dodavatelů plateb.

O společnosti PayPal

PayPal je rychlejší a bezpečnější způsob jak platit nebo si nechat zaplatit online. Služba umožňuje lidem posílat platby bez toho, že by sdíleli finanční informace, s možností flexibilního placení prostřednictvím svých PayPal účtů, bankovních účtů (na určitých trzích) a kreditních či debetních karet. PayPal je společnost patřící eBay (Nasdaq:EBAY) a s více než 117 milióny aktivních účtů ve více než 190 zemích a 25 měnách na celém světě je důležitým globálním hráčem, umožňujícím rozvoj e-commerce. PayPal má hlavní sídlo v San José v Kalifornii a jeho mezinárodní středisko se nachází v Singapuru. Více informací o společnosti najdete na webu na adrese https://www.paypal.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…