Český rozhlas získal v soutěži Novinářská cena 2012 dvě ocenění

25.04.2013 13:55

Martin Veselovský s Petrem Dudkem získali ocenění Novinářská cena 2012 v kategorii Nejlepší rozhovor. Ten připravili pro 20 minut Radiožurnálu s karlovarským radním Václavem Sloupem. Druhý oceněný rozhovor vedl zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v Polsku Petr Vavrouška s režisérkou Agnieszkou Hollandovou.

Český rozhlas získal v soutěži Novinářská cena 2012 dvě ocenění
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

 

Ceny autorům udělila 24. dubna Nadace Open Society Fund v deseti kategoriích. Do soutěže bylo tento rok přihlášeno 350 příspěvků z tištěných a internetových médií, rozhlasu a také televize. Odborné poroty byly složené z významných osobností akademické, mediální a neziskové sféry. Při výběru pak posuzovaly nejen téma příspěvku, ale také jeho formu a zpracování.

V případě rozhovoru Martina Veselovského a Petra Dudka s náměstkem hejtmana Karlovarského kraje pro školství, mládež a tělovýchovu Václavem Sloupem porota ocenila důrazné vedení rozhovoru a kladení otázek. 

„Pan Václav Sloup je přesvědčený komunista, který je přesvědčený, že před rokem 1989 bylo všechno v pořádku včetně střílení lidí na hranicích, takže se stačilo jenom trochu neústupně ptát a ten rozhovor se dělal vlastně sám,“ popsal Veselovský vznik oceněného rozhovoru. 

Zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu Petr Vavrouška nazval svůj rozhovor s polskou filmovou režisérkou Agniezkou Hollandovou Palach je můj osud a zaznamenával ho tentokrát pro týdeník Reflex.

Za zmínku stojí také čestné uznání, které získala redaktorka Českého rozhlasu Radka Kvasničková za nejlepší reportáž v kategorii audiovizuální žurnalistiky. Její soutěžní příspěvek se věnuje tématu holocaustu.

Vítězný rozhovor pořadu 20 minut Radiožurnálu můžete slyšet zde.

Výsledky soutěže i v dalších kategoriích najdete na adrese www.novinarskacena.cz

Český rozhlas

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

16:05 KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

V průběhu letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 888 případů černého kašle /pertuse…