AuPortal: Investoři do zlata panice nepropadli

12.05.2013 9:32

Kyperské události posledních týdnů, obavy z prodeje zlatých rezerv Kypru a dalších zadlužených evropských zemí rozčeřily, alespoň podle médií, vody investičního zlata. Čeští investoři letos oproti předešlým rokům zachovali chladnou hlavu a využili propadu ceny k nákupu investičního zlata.

AuPortal: Investoři do zlata panice nepropadli
Foto: archiv
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

Cena zlata zaznamenala v uplynulých týdnech dramatický propad a dostala se na dlouho nevídanou cenu přibližně 1 321 dolarů za troyskou unci. Investoři ovšem ze strachu z dalšího propadu ceny zlato neprodávali, ale naopak nakupovali ve velkém.

„V období takto silné volatility se zlata čeští investoři v minulosti spíše zbavovali, motivováni strachem z dalšího rapidního propadu ceny. Nejistota ekonomiky a vlekoucí se krize ovšem změnila jejich preference a podpořila důvěru v investiční zlato. Aktuální propad ceny zlata byl nyní impulsem k jeho nákupu,“ komentuje situaci Bronislav Beneš, business manager společnosti AuPortal. Beneš dále dodává, že čeští investoři do zlata jsou nyní více konzervativní a uvážliví než tomu bylo v minulosti. „Investoři už tolik nepropadají dočasným výkyvům trhu a propadům ceny zlata jako tomu bylo v nedávné minulosti a dbají více na vlastní úsudek a osobní zkušenost,“ doplňuje Beneš.

Podle Beneše zájem investorů stále neutichá a i přes pozvolný růst ceny zlata, vhodná investiční příležitost stále trvá.

O AuPortal

Společnost byla založena skupinou investorů, s cílem vybudovat v tuzemsku spolehlivého dodavatele investičního zlata a stříbra pro diverzifikaci vlastního portfolia. Profesionální servis spolu s nejnižším prémiem pro zlato a stříbro v České republice dělá z této značky seriózního a důvěryhodného partnera investorům z řad soukromých osob, živnostníků a majitelů firem. V nabídce společnosti AuPortal jsou mince, slitky a cihly v hodnotě desítek až několika set tisíc korun. Zákazníci si mohou vybrat vlastní způsob nákupu. K dispozici mají moderní e-shop, kamenné prodejny v Praze a Brně a také Zlaté konto. Více informací na www.auportal.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…