Kardinál Dominik Duka představil v Českém rozhlase svou další knihu glos

08.05.2013 19:37

V pondělí 6. května 2013 proběhlo ve foyer budovy Českého rozhlasu na Vinohradské třídě slavnostní představení a autogramiáda knihy Glosy Dominika Duky. Kardinál Dominik Duka připravuje své glosy k aktuálním společenským tématům pro stanici Český rozhlas Radiožurnál již třetím rokem. Aktuální kniha shrnuje jeho glosy roku 2012 a vychází zároveň u příležitosti jeho významného životního jubilea.

Kardinál Dominik Duka představil v Českém rozhlase svou další knihu glos
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Arcibiskup pražský a primas český Dominik Duka s nadhledem pravidelně svými glosami komentuje náboženské a společenské dění. Knižní podobu dalo tomuto rozhlasovému cyklu vydavatelství Radioservis, které tímto titulem navazuje na úspěšnou publikaci Glosy Dominika Duky 2011.

„V glosách pro Český rozhlas se snažím hovořit jako jeden z občanů naší společnosti, kterého některé věci pálí a některé naplňují radostí, tak jako všechny ostatní. Nezapírám však, že se na věci kolem sebe dívám pohledem víry. Glosy dříve bývaly opravdu jen stručné poznámky na okraji textu v knize, takže bych rád, aby byly brány jen jako náměty k přemýšlení,“  řekl kardinál Duka v rozhovoru pro Týdeník rozhlas.

Kardinála Dominika Duku před shromážděnými návštěvníky setkání přivítal a uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Mgr. art. Peter Duhan. Ten připomněl význam zamyšlení v dnešní době a vyjádřil radost z toho, že právě Český rozhlas hostí Glosy Dominika Duky.

Krátkou debatu s Dominikem Dukou nad jeho knihou moderovala redaktorka Českého rozhlasu Eva Hůlková z Tvůrčí skupiny náboženských pořadů, která pro Český rozhlas Radiožurnál připravuje magazín Doteky víry. Kardinál Dominik Duka během debaty poznamenal, že své glosy nevnímá jako uzavřený útvar, ale právě jako výzvu ke společenské diskusi. Po dotazech ze strany redaktorky a přítomných návštěvníků následovala autogramiáda.

Další příležitost pro setkání s kardinálem Dominikem Dukou nad jeho knihou glos bude mít veřejnost v pátek 13. května na veletrhu Svět knihy Praha 2013, kde kardinál přislíbil svou účast v rámci doprovodného programu Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…