Rekreační nemovitosti opět přebírají otěže realitního trhu

09.05.2013 8:30

Jako každoročně s příchodem jara stoupají na žebříčku prodejů rekreační nemovitosti. Počet prodaných nemovitostí vzrostl v tomto segmentu oproti minulému roku o více jak 15%.

Rekreační nemovitosti opět přebírají otěže realitního trhu
Foto: M&M reality
Popisek: M&M reality

Kdo nestihnul využít příležitost výhodného nákupu chaty či chalupy v minulém roce, činí tak nyní. Ceny nemovitostí jsou stále velice nízko a příznivé úroky na hypotečních úvěrech zlákaly i váhavé kupce.

„Je již standardem, že první čtvrtletí bývá na prodej rekreačních objektů nejsilnějším obdobím v roce. Ani letos tomu není jinak. Lidé si po dlouhé a tuhé zimě chtějí užít naplno jaro i léto a pokud možno na vlastní chalupě, aby ji mohli navštívit, kdy se jim zlíbí,“ konstatuje Milan Zavadil, generální ředitel M&M reality a dodává: „Oproti minulému roku se opět podařilo navýšit prodeje, a to o celých 15%. Důvodem jsou stále nízké ceny nemovitostí a dostupnost hypoték.“

Největší poptávka je v oblíbených horských oblastech, jimiž jsou například Jeseníky či Krkonoše a zde populární Špindlerův mlýn. Nezaostává ani Šumava, Vysočina či vybrané části Beskyd. Čechy přitom nejvíce zajímají starší nemovitosti, které jsou především levnější než novostavby či apartmány a také působí více venkovsky, tudíž do rázu panenské krajiny dobře zapadají.

„Dle našich statistik jsou zájemci především z řad mladých párů věkově nad 30 let, které založili rodinu a chtějí se mít s dětmi kam uchýlit za odpočinkem. Vlastní bydlení již mají zařízené, a tak si mohou dovolit řešit nemovitost k rekreaci,“ vysvětluje Milan Zavadil.

Aby poptávající zvýšil šanci, že se mu naskytne ke koupi dobrá nemovitost za příznivou cenu, musí být součástí databáze realitní kanceláře. Lukrativní nabídky se totiž na veřejnost už většinou vůbec nedostanou.

„Na správu nemovitostí máme v České republice unikátní software STORMM, který umí najít každému klientovi nemovitost dle jeho přání. Pokud se taková v systému objeví, nejprve jsou informováni všichni klienti, kteří jsou zaneseni v databázi, a na základě vyhodnocení poptávaných parametrů by mohli mít o konkrétní nemovitost zájem. Pokud nemovitost svého kupce v interní databázi nenajde, postupuje dále do veřejné nabídky. Realita je taková, že 25% nabraných nemovitostí se už do veřejné nabídky vůbec nedostane, “ doplňuje Milan Zavadil.

O realitní kanceláři M&M reality

Společnost M&M reality holding, a. s. se zabývá zprostředkováním prodeje nemovitostí, pronájmem objektů a jejich správou a samozřejmě poskytuje i široké právní a finanční poradenství v oblasti realit. Díky silnému finančnímu zázemí, síti poboček po celé České republice a makléřům vyškoleným odborným školicím programem je schopna prodat jakoukoli nemovitost v bezkonkurenčně krátkém čase.

M&M reality disponuje více než 2 300 makléři ve 135 pobočkách v rámci České republiky. Každý den M&M reality prodá 43 nemovitostí, ročně je to více jak 16 tisíc z široké nabídky obsahující přes 26 tisíc zakázek. Aktuálně spolupracuje s více než 50 tisíci poptávajícími klienty. V roce 2011 zobchodovala nemovitosti v celkové výši necelých 12 miliard korun. Realitní kancelář pro své klienty zajišťuje i komplexní právní servis a finanční poradenství, a to ve vlastním hypotečním centru. Hospodářská komora České republiky vyhlásila společnost M&M reality jako nejlepší realitní kancelář v rámci prestižní soutěže pro domácí podnikatele Český PATRON 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…