ČEZ: Domažličtí senioři mohou využívat speciální cvičební prvky

11.05.2013 17:03

Obyvatelé domova pro seniory v Domažlicích mohou od tohoto týdne cvičit a protahovat se na pěti speciálně upravených venkovních fitness strojích přímo na zahradě areálu. Nadace ČEZ přispěla na toto „hřiště pro seniory“ částkou 88 600 korun.

ČEZ: Domažličtí senioři mohou využívat speciální cvičební prvky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 

V průběhu slavnostního otevření hřiště předvedly funkce jednotlivých zařízení nedočkavé zájemkyně z řad obyvatelek domova. Nebály se ani tzv. chodícího stroje, na kterém se protahují spodní partie těla a stabilita (foto 1). Pro udržení např. jemné motoriky slouží „prstový“ dřevěný žebřík (foto 2) a zápěstí se dá procvičovat otáčením malých kroužků. Lehce posilovat břišní svaly mohou senioři vsedě pomocí dvou nízkých šlapadel v různých vzdálenostech od lavičky. Horní polovinu těla a paže lze protahovat otáčením různě velkých kruhů (foto 3). Prvky nekladou skoro žádný odpor.
 
Ředitelka Městského centra sociálně rehabilitačních služeb – domov pro seniory Venuše Klimentová obyvatelům připomínala: „ I ve vyšším věku je důležité stále pracovat na dobré fyzické kondici, procvičovat jemnou motoriku a nebát se zkusit něco nového. Prvky nám pomohou i při rehabilitaci zdravotně hendikepovaných.“
 
Inspirací pro podání žádosti se pro zástupce města Domažlice stalo podobné hřiště vybudované v Domě s pečovatelskou službou v Holýšově, které v roce 2011 také finančně podpořila Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…