ČEZ: Informační centrum Obnovitelných zdrojů a elektrárny zažily rušný víkend

14.05.2013 9:09

Sobotní akce Den vody a nedělní Den rodiny v Hradci Králové přilákaly 388 návštěvníků do Informačního centra Obnovitelných zdrojů a malé vodní elektrárny Hučák. Den otevřených dveří byl současně na třech malých vodních elektrárnách Les Království, Pastviny a Spálov, které navštívilo přes 1 300 zájemců.

ČEZ: Informační centrum Obnovitelných zdrojů a elektrárny zažily rušný víkend
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 

Sobotní a nedělní den otevřených dveří v Informačním centru a na malé vodní elektrárně Hučák v Hradci Králové byl velmi úspěšný. Pro velké i malé návštěvníky připravili průvodci projekci filmu  „Malé vodní elektrárny na Labi“, zájemci měli možnost navštívit malou vodní elektrárnu Hučák, která v loňském roce oslavila 100 let od uvedení do provozu. Lákadlem nejen pro malé návštěvníky, ale i pro dospělé, byla interaktivní expozice obnovitelných zdrojů věnovaná výrobě elektrické energie. K nejoblíbenějším atrakcím patřil model tornáda, model využití solární energie a model využití síly větru. Sběratelé si mohli zakoupit turistickou známku a novou turistickou vizitku.
 
V sobotu u příležitosti Dne vody, byly pro veřejnost otevřeny i malé vodní elektrárny Les Království na řece Labi, Pastviny na řece Orlici a Spálov na řece Jizeře. Obrovský zájem hlavně o elektrárnu Les Království s pohádkovou přehradou, překvapil i samotnou obsluhu. Elektrárnu si prohlédlo rekordních 700 návštěvníků.  O nic hůře na tom nebyly Pastviny, ty si prohlédlo 600 zájemců o exkurzi.
 
Malé vodní elektrárny společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje lze najít například na Labi, Divoké Orlici, Mži, Vydře, Chrudimce, Moravě a Svratce.Nejstarší elektrárnou je MVE Čeňkova pila na Šumavě s instalovaným výkonem 100 kW a rokem vzniku 1912. V regionu východních Čech společnost provozuje osm malých vodních elektráren – Hradec Králové, Les Království, Pardubice, Pastviny, Práčov, Předměřice, Přelouč a Spálov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…