Ochutnejte tradiční českou regionální kuchyni s ČRo Dvojkou

14.05.2013 13:57

V pondělí 13. května odstartoval na vlnách Dvojky nový pořad „Dobrou chuť, Česko!“. Rozhlasový a internetový projekt Českého rozhlasu a agentury CzechTourism se věnuje tradiční české regionální kuchyni a jeho rozhlasovou podobu si mohou posluchači naladit ve vysílání Dvojky od pondělí do pátku vždy po 9.00 hodině.

Ochutnejte tradiční českou regionální kuchyni s ČRo Dvojkou
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

 

Průvodci pořadem Zdena Kabourková a Pavel Klicpera postupně navštíví restaurace, které jsou certifikovány v projektu Asociace hotelů a restaurací a agentury CzechTourism, nazvaném CzechSpecials. Hledat budou kořeny tradiční regionální kuchyně Čech, Moravy a Slezska. A půjde nejen o kvalitu a domácí suroviny, ale i o recepty, které znaly naše babičky a prababičky, a na které mnozí z nás již zapomněli.

Každý všední den po 9.00 hodině se spolu s posluchači podíváme pod pokličku kuchařům, kteří mají rádi českou kuchyni. Rádi o ní hovoří a o některé recepty, rady a tipy se s námi podělí. Budeme si povídat, ale hlavně vařit s kuchaři, kteří milují své řemeslo.

Předkrmy, polévky, hlavní jídlo, moučníky, netradiční přílohy i vlastní speciality šéfa kuchyně. To všechno nabídne pořad "Dobrou chuť, Česko!"

„Česká, moravská a slezská kuchyně je chutiplná a oblíbená. Dvojce Českého rozhlasu, tedy jejímu programu, sluší stejné přívlastky,“ poznamenal k novému pořadu šéfredaktor stanice Jaromír Ostrý.

Abychom pořad i okořenili, nabídneme posluchačům speciální okénka a bonusy, ve kterých přineseme pohledy zajímavých osobností z oblasti společenského a kulturního života na domácí kuchyni. Rádi se s námi podělí o tipy, triky a dobré rady jak vyzrát nad záludnostmi přípravy některých českých jídel.

Součástí pořadu je i soutěž o zajímavé ceny. Není to složité! Abyste mohli vyhrát knížky zaměřené na tradiční českou regionální kuchyni, stačí poslat jeden recept na jídlo, které máte rádi a předáváte si jej z generace na generaci. Všechny příspěvky najdete na webu dobrouchutcesko.cz v kategorii "Vaše recepty". 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…