ČT generálním mediálním partnerem Zlatého záchranářského kříže

25.05.2013 15:28

Česká televize jako generální mediální partner podpořila 14. ročník vyhlášení nejlepšího záchranářského činu roku 2012, Zlatý záchranářský kříž.

ČT generálním mediálním partnerem Zlatého záchranářského kříže
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Během slavnostní audience u prezidenta republiky na Pražském hradě předal Cenu mediálního partnera generální ředitel ČT Petr Dvořák. Ocenění převzali policisté z oddělení hlídkové služby v Českých Budějovicích, kteří zachránili šest lidí z hořícího domu.
 
Posláním Zlatého záchranářského kříže je ocenit výjimečné, profesionálně zvládnuté zásahy nejen příslušníků složek integrovaného záchranného systému, dobrovolníků a zástupců neziskových organizací působících v oblasti záchranářství, ale především obětavé činy první pomoci laiků, a to jak dětí, tak dospělých. Ceny vítězům jedenácti nominovaných kategorií byly předány na slavnostní audienci u prezidenta republiky Miloše Zemana na Pražském hradě.
 
Generálním mediálním partnerem letošního, již čtrnáctého, ročníku je Česká televize. „Všichni, kdo neváhají a nabídnou pomoc i za cenu ohrožení vlastního zdraví nebo dokonce života, si zaslouží to nejvyšší uznání. Zlatý záchranářský kříž je druh ocenění, jehož podporu proto považujeme za přirozenou a samozřejmou. S velkou ctí jsem blahopřál policistům, kteří zachránili šest lidí z hořícího domu,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák, který ocenil čtyři nadstrážmistry z Českých Budějovic.
 
Cena mediálního partnera je jedním z celkem 11 ocenění slavnostního vyhlášení nejlepšího záchranářského činu roku 2012. Šest cen předává přímo prezident České republiky.
 
Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT
 
Podrobnosti k záchranářskému činu, který letos získal Cenu mediálního partnera
 
V srpnu loňského roku dostali policisté z oddělení hlídkové služby v Českých Budějovicích hlášení o požáru činžovního domu. Na místo dojeli dříve než přivolaní hasiči, ale protože věděli, že na záchranu lidí v domě již nezbývá příliš času, začali jednat sami. Požár v bytě ve třetím patře se pokusili uhasit alespoň do té míry, aby mohli byt prohledat. Ač byl oheň již velmi rozšířen a policisté téměř nic neviděli, snažili se dostat k místu, odkud požár vycházel a kde předpokládali, že najdou uvězněnou ženu, která pomoc zavolala. Ostatní členové hlídky mezitím začali evakuovat další ohrožené obyvatele domu. Ač policisté nasadili vlastní život a zdraví, jen za pomoci hasicích přístrojů a bez kyslíkové masky bohužel neměli šanci postoupit dále do bytu a ženu zachránit. Tato mimořádná snaha však zaslouží obrovské uznání, protože policisté na pokraji vlastních sil udělali vše proto, aby ženu zachránili, a díky své duchapřítomnosti a odvaze se jim povedlo zamezit ztrátě dalších lidských životů. Z hořícího domu vyvedli šest osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

10:17 Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

V pondělí 6. května 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo 175. plenární zasedání Rady hospodářské…