ČT generálním mediálním partnerem Zlatého záchranářského kříže

25.05.2013 15:28

Česká televize jako generální mediální partner podpořila 14. ročník vyhlášení nejlepšího záchranářského činu roku 2012, Zlatý záchranářský kříž.

ČT generálním mediálním partnerem Zlatého záchranářského kříže
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Během slavnostní audience u prezidenta republiky na Pražském hradě předal Cenu mediálního partnera generální ředitel ČT Petr Dvořák. Ocenění převzali policisté z oddělení hlídkové služby v Českých Budějovicích, kteří zachránili šest lidí z hořícího domu.
 
Posláním Zlatého záchranářského kříže je ocenit výjimečné, profesionálně zvládnuté zásahy nejen příslušníků složek integrovaného záchranného systému, dobrovolníků a zástupců neziskových organizací působících v oblasti záchranářství, ale především obětavé činy první pomoci laiků, a to jak dětí, tak dospělých. Ceny vítězům jedenácti nominovaných kategorií byly předány na slavnostní audienci u prezidenta republiky Miloše Zemana na Pražském hradě.
 
Generálním mediálním partnerem letošního, již čtrnáctého, ročníku je Česká televize. „Všichni, kdo neváhají a nabídnou pomoc i za cenu ohrožení vlastního zdraví nebo dokonce života, si zaslouží to nejvyšší uznání. Zlatý záchranářský kříž je druh ocenění, jehož podporu proto považujeme za přirozenou a samozřejmou. S velkou ctí jsem blahopřál policistům, kteří zachránili šest lidí z hořícího domu,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák, který ocenil čtyři nadstrážmistry z Českých Budějovic.
 
Cena mediálního partnera je jedním z celkem 11 ocenění slavnostního vyhlášení nejlepšího záchranářského činu roku 2012. Šest cen předává přímo prezident České republiky.
 
Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT
 
Podrobnosti k záchranářskému činu, který letos získal Cenu mediálního partnera
 
V srpnu loňského roku dostali policisté z oddělení hlídkové služby v Českých Budějovicích hlášení o požáru činžovního domu. Na místo dojeli dříve než přivolaní hasiči, ale protože věděli, že na záchranu lidí v domě již nezbývá příliš času, začali jednat sami. Požár v bytě ve třetím patře se pokusili uhasit alespoň do té míry, aby mohli byt prohledat. Ač byl oheň již velmi rozšířen a policisté téměř nic neviděli, snažili se dostat k místu, odkud požár vycházel a kde předpokládali, že najdou uvězněnou ženu, která pomoc zavolala. Ostatní členové hlídky mezitím začali evakuovat další ohrožené obyvatele domu. Ač policisté nasadili vlastní život a zdraví, jen za pomoci hasicích přístrojů a bez kyslíkové masky bohužel neměli šanci postoupit dále do bytu a ženu zachránit. Tato mimořádná snaha však zaslouží obrovské uznání, protože policisté na pokraji vlastních sil udělali vše proto, aby ženu zachránili, a díky své duchapřítomnosti a odvaze se jim povedlo zamezit ztrátě dalších lidských životů. Z hořícího domu vyvedli šest osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

16:05 KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

V průběhu letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 888 případů černého kašle /pertuse…