NFOZP spustil s portálem jobs.cz sekci volných pozic pro zdravotně postižené studenty

01.06.2013 13:43

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) se zapojenými partnery právě spustil na portálu Jobs.cz sekci volných pozic v rámci projektu Start bez překážek. Projekt dává možnost studentům a absolventům vysokých škol se zdravotním postižením zapojit se do pracovních stáží ve významných firmách v České republice a získat tak odborné zkušenosti.

NFOZP spustil s portálem jobs.cz sekci volných pozic pro zdravotně postižené studenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Start bez překážek byl spuštěn na začátku března ve spolupráci s Tesco Stores ČR, HOPI, Unilever, L'Oréal a vysokými školami. Právě v těchto společnostech dostanou studenti a absolventi vysokých škol šanci vyzkoušet si odbornou půlroční praxi. Jednotlivé nabízené pozice naleznou zájemci již nyní na portálu Jobs.cz (startbezprekazek.jobs.cz). Vybrat si mohou ze stáží v oborech nákup, obchod, marketing, logistika, finance, personalistika nebo management. 

„Již sedmým rokem se věnujeme podpoře lidí se zdravotním postižením a jejich uplatnění na běžném pracovním trhu. Nechceme však zapomínat ani na studenty, kteří svoji profesní dráhu teprve začínají, a proto jsme se je rozhodli motivovat a dát jim příležitost,“ říká Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

Společnost Unilever je dlouhodobým zaměstnavatelem osob se zdravotním postižením. „Lidé se zdravotním postižením mají na trhu práce složitější pozici a jedná-li se o studenty bez praxe, je jejich situace ještě těžší. Proto se Unilever rozhodl projekt Start bez překážek podpořit a nabídnout těmto lidem dlouhodobé stáže, které jim zajistí jednodušší start do pracovního života,“ uvádí k projektu Michaela Holmanová ze společnosti Unilever.

Významným partnerem projektu Start bez překážek je společnost LMC, provozovatel portálů Jobs.cz a Prace.cz. Nabízené pozice včetně všech potřebných informací k průběhu stáží naleznou zájemci na portálu Jobs.cz ve speciálně vytvořené sekci projektu (startbezprekazek.jobs.cz).

„Počet dostupných stáží je v České republice dlouhodobě nízký, nestačí uspokojit všechny zájemce z řad studentů, kteří čelí ostré konkurenci na pracovním trhu. Mladí lidé se zdravotním postižením mají v tomto ohledu situaci ještě komplikovanější. Velmi vítáme možnost podpořit projekt, který jim otevře cestu k zajímavým pracovním zkušenostem a rozjezdu úspěšné kariéry,“ uvedl Tomáš Ervín Dombrovský ze společnosti LMC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…