VZP pošle děti ze čtyř zatopených obcí k moři

09.06.2013 18:02

Dětem ze zatopeného Hřenska, Křešic (Ústecký kraj), Vestce a Křince (Středočeský kraj) nabízí VZP ozdravné pobyty u moře. Vedení pojišťovny dnes rozhodlo, že tuto možnost nabídne všem dětem ve věku 6-8 let, které jsou jejími pojištěnci a bydlí v jedné ze čtyř výše uvedených vyplavených obcí.

VZP pošle děti ze čtyř zatopených obcí k moři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Pro děti bude pobyt u moře bezpochyby zdravější, než pobývat v promočených domech či v provizorních evakuačních prostorách. Mohou se tak dostat z prostředí, kde hrozí nejrůznější infekce i negativní vliv na jejich psychiku. Jejich rodičům se tím navíc uvolní ruce, aby se v příštích týdnech mohli věnovat odstraňování následků velké vody.
 
Část dětí pošle VZP na tři týdny do Chorvatska, další část zamíří na tři týdny do Řecka. Děti ani jejich rodiče nebudou muset nic platit. Pojišťovna k tomu využije již nasmlouvané pobyty v rámci projektu Mořský koník. S tím za uplynulé roky poslala VZP k moři již 100 tisíc svých malých klientů trpících některými chronickými onemocněními.
 
Věkový limit 6-8 let je stanoven s přihlédnutím k tomu, že v takovém věku jsou již děti částečně soběstačné a mohou se na čas vzdálit od rodičů. Na ozdravném pobytu o ně bude po všech stránkách postaráno, kromě běžného dozoru budou mít zajištěný i lékařský dohled a všestrannou celodenní péči.
 
Obce Hřensko, Křešice, Vestec a Křinec vybrala VZP proto, že patří ve svých regionech mezi nejvíce postižené. Pracovníci pojišťovny již o záměru hovořili se zástupci obcí a ti nabídku velmi ocenili. Rodičům, kteří projeví o pobyt pro své děti zájem, pomohou zaměstnanci VZP s veškerou agendou.
 
Ozdravné pobyty pro děti jsou další z forem pomoci, kterou VZP nabízí lidem v souvislosti s povodní. Již v úterý rozhodla, že zajistí pro většinu svých klientů možnost zvýhodněného očkování proti žloutence typu A. Kromě výhodné ceny za vakcínu navíc budou moci získat přímo finanční příspěvek až 1300 korun. Podrobnosti najdou na internetových stránkách vzp.cz.
 
Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…