ANNONCE: Dovolenou navíc nabízí jen 2 % zaměstnavatelů, extra plat pak každý dvoustý

28.07.2013 9:08

Dovolenou navíc jako benefit nabízí v pracovní inzerci 2,3 % českých zaměstnavatelů. Nejčastěji ji slibují firmy z oblasti strojírenství, dopravy a logistiky či administrativní pozice. Mezi nejméně časté benefity patří v nabídce třináctý či čtrnáctý plat, kterými se snaží nové zaměstnance nalákat jen 0,5 % inzerátů. Nejčastěji naopak firmy v poptávce pracovních pozic nabízejí příspěvek na stravování. Vyplývá to z údajů poskytovatele tištěné a online inzerce společnosti ANNONCE.

ANNONCE: Dovolenou navíc nabízí jen 2 % zaměstnavatelů, extra plat pak každý dvoustý
Foto: red
Popisek: Annonce

Vyzdvihování benefitů v pracovní inzerci je podle červencových údajů ANNONCE poměrně nízké. Nejčastější z nich - příspěvek na stravování - nabízí jen 5 % inzerátů od zaměstnavatelů. Mezi poměrně často slibované benefity se řadí také poskytnutý notebook a dovolená navíc.

„Většina zaměstnavatelů v důsledku hospodářského útlumu nejprve hledá úspory v zaměstnaneckých benefitech. Na řadu pracovních pozic se také v době zvýšené nezaměstnanosti hlásí velký počet uchazečů, a tak zaměstnavatele nic nenutí bojovat o nového zaměstnance, a to ani v inzerci. Na druhou stranu jsou benefity přidaná hodnota nabízeného místa, podle které se mohou rozhodovat kvalitní uchazeči,“ říká analytik segmentu práce ANNONCE Petr Langer.

U benefitu dovolená jde v drtivé většině případů o jeden týden navíc. Nejvíce ji nabízejí pozice z oblasti strojírenství a z hlediska regionálního rozlišení vede Plzeňský (3,8 %) a Moravskoslezský kraj (3,4 %). Naopak nejméně jej slibují firmy v Karlovarském (0,6 %) a Pardubickém kraji (0,9 %).

Mezi nejméně často nabízené benefity patří třináctý či čtrnáctý plat, auto a příspěvky na penzijní připojištění nebo životní pojištění, které uvádí méně než procento z více než 17 000 inzerátů s pracovní nabídkou na serveru Annonce.cz.

O společnosti ANNONCE, www.annonce.cz

ANNONCE a.s. je tradiční česká společnost zabývající se poskytováním a zprostředkováním služeb a obchodu svým zákazníkům. ANNONCE byla založena v březnu roku 1990 jako tištěné médium, ve kterém byly prezentovány inzeráty. V dnešní době tištěné médium vychází čtyřikrát týdně ve třech různých dílech a týdenní náklad se pohybuje okolo 100 - 110 tisíc výtisků. Jen v roce 2011 ANNONCE otiskla 2,125 milionů inzerátů. Online verze ANNONCE vznikla v roce 1997 a od té doby má téměř 300 tisíc registrovaných uživatelů a okolo 350 tisíc reálných uživatelů za měsíc. Denně ANNONCE v průměru publikuje 250 tisíc inzerátů. Z toho například jen reality tvoří 80 tisíc, dalšími početnými a hojně využívanými rubrikami jsou Práce, Auto-moto a Seznamka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…