ANNONCE: Šance na získání práce mají nejvyšší v Plzeňském a Jihočeském kraji

03.10.2013 13:30

Nejvíce pracovních míst nabízí ke konci září Středočeský kraj, následuje Praha a na třetím místě je Moravskoslezský kraj. Společně tvoří necelou jednu třetinu z celkové nabídky téměř 17 tisíc inzerovaných pozic na Annonce.cz. Nejvyšší šanci najít zaměstnání mají v Plzeňském, Jihočeském a Libereckém kraji.

ANNONCE: Šance na získání práce mají nejvyšší v Plzeňském a Jihočeském kraji
Foto: red
Popisek: Annonce

Lidé, kteří hledají zaměstnání, mají podle údajů ANNONCE největší nabídku v Praze a ve Středočeském kraji. V hlavním městě na ně čeká celkem 1746 volných pozic, ve Středočeském kraji pak dokonce 1944. Naopak nejméně nabídek najdou zájemci o práci v Karlovarském kraji a kraji Vysočina.

Na třetím místě s nejvyšší nabídkou je Moravskoslezský kraj s 1505 inzerovanými volnými místy. „Pracovní nabídka v Moravskoslezském kraji je poměrně vysoká i vzhledem k faktu, že region má přibližně stejný počet obyvatel jako Praha či střední Čechy. Konkurenční podmínky pro uchazeče jsou zde však tvrdší, neboť region má oproti uvedeným zhruba dvojnásobnou nezaměstnanost,“ komentuje údaje Petr Langer, analytik ANNONCE na segment práce.

Při zohlednění počtu obyvatel a nezaměstnaných mají největší šanci získat práci zejména lidé v Plzeňském, Jihočeském, Libereckém a Zlínském kraji. Až za nimi by podle údajů ANNONCE skončila Praha, Pardubický a Středočeský kraj. Nejhorší podmínky pro získání práce panují v Ústeckém kraji.

Z hlediska oboru pracovních nabídek napříč všemi kraji převládají podle údajů ANNONCE pozice v gastronomii, dopravě a logistice a obchodu. „Tyto obory dohromady tvoří až třetinu z veškeré inzertní nabídky. Výjimku tvoří pouze Praha, kde je jednak nabídka nejpestřejší a jednak se mezi první trojku dostávají pozice v administrativě a ve službách,“ doplňuje Petr Langer z ANNONCE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…